Europa, lider pe piața ingredientelor pentru panificație până în 2027

• Segmentul premixurilor  a deținut aproape o cincime din ponderea totală a pieței de ingrediente în 2019 și se așteaptă să-și mențină distribuția cu cele mai mari venituri până în 2027

Preferința consumatorilor pentru produsele de panificație sănătoase, schimbările obiceiurilor de consum și a stilului de viață, precum și cererea pentru alimente de confort determină o creștere evidentă a pieței globale a ingredientelor de panificație.

Ultimul raport publicat de Allied Market Research (AMR) privind piața globală a ingredientelor de panificație evidenţiază câteva detalii importante. Piața globală de ingrediente de panificație a generat 13,9 miliarde USD în 2019 și se estimează că va ajunge la 19,2 miliarde USD până în 2027, înregistrând un CAGR (Compound Annual Growth Rate, ritm mediu anual de creştere) de 5,7% în perioada 2021-2027, potrivit raportului recent publicat de Allied Market Research (AMR).

Segmentul de fibre va avea cea mai mare rată de creștere

Europa deținea în 2019 cea mai mare cotă de piață și se așteaptă să își mențină poziția de lider pe piața ingredientelor de  panificație până în 2027.
Pe de altă parte, se estimează că zona Asia-Pacific va înregistra cel mai rapid ritm mediu anual de creștere de 6,6% în perioada prognozată.

În funcție de tipul ingredientului, segmentul de premixuri a deținut aproape o cincime din ponderea totală în 2019 și se așteaptă să-și mențină cota de piață cu cele mai mari venituri în perioada prognozată. Cu toate acestea, se estimează că segmentul de fibre va avea cea mai ridicat ritm de creștere de 7,5% din 2021 până în 2027.

Segmentul ingrediente pentru pâine își va menține cota dominantă?

O analiză a cererii arată că, segmentul producerii pâinii a reprezentat mai mult de două treimi din piața globală a ingredientelor de panificație în 2019. Se preconizează că își va menține cota dominantă pe tot parcursul perioadei prognozate, din 2021 până în 2027. Cu toate acestea, estimările arată că la nivel global, segmentul de specialităţi și plăcinte ar prezenta cea mai mare rată CAGR, de 6,7%, în perioada 2021-2027.

Analiza Allied Market Research

Ingredientele de panificație sunt produse alimentare care ajută la menținerea prospețimii, a catifelării și a gustului. De asemenea, îmbunătățesc durata de valabilitate și duc la creșterea conținutul de proteine din produsele coapte. Alegerea ingredientelor și compozițiile determină aroma și textura produsului de panificație. Cererea pentru produse cum ar fi pâinea sau biscuiții crește într-un ritm semnificativ și se anticipează că va oferi oportunități de dezvoltare pentru  perioada prognozată.

Conform analizei pieței ingredientelor de panificație, piața este segmentată pe tipuri de ingrediente (enzime, fibre, coloranţi, arome, emulgatori, antimicrobieni, grăsimi, premixuri și altele). În funcție de utilizare, analiza este făcută pe segmentele pâine, prăjituri și biscuiți, specialitaţi de paniţicaţie și plăcinte, prăjituri și produse de patiserie și altele.

Analiza oportunităților globale și prognoza pe 2021–2027, publicată de Allied Market Research, o puteți studia  AICI

Citiți pe site-ul Arta Albă și: Românii au continuat să cumpere pâine proaspătă, chiar dacă au ieșit mai rar la cumpărături

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente