Despre noi

De ce Arta Alba?

Pentru ca Panificatia, Patiseria, Cofetaria, Ciocolateria… dincolo de meserii sau activitati productive stau si sub semnul Artei, atat prin maiestria lucrului cu aluaturile, cremele sau ciocolata cat si prin aspectul estetic al produselor finale.
Tendintele in crearea si decorarea produselor, estetica deosebita si combinatiile indraznete de arome, conduc tot mai adesea la crearea unor opere de arta comestibile, o mica lume nu doar de admirat ci si de consumat!

Pentru ca Brutarul, Patiserul, Cofetarul, Ciocolatierul, Bucatarul … isi desfasoara lucrul in Brutarii, Laboratoare sau Bucatarii, imbracand halate, sorturi sau tinute albe, de obicei.
Este adevarat ca in prezent, moda si marketingul isi pun amprenta si in ceea ce priveste vestimentatia din domeniu, cu toate acestea insa, cand ne gandim la operatorii din aceste domenii, ni-i imaginam intr-un mediu cu tinute Albe.

Si, parafrazandu-l pe poetul Marin Sorescu,
Pentru ca toate aceste domenii (la care ne referim si carora ne adresam)
Trebuiau sa poarte un nume,
Li s-a spus “Arta Alba”!

De ce un Ziar?
Daca exista Ziare avand continut Financiar, Economic, Turistic sau Cultural, Ziare pentru iubitorii sporturilor sau artei … de ce nu ar exista un Ziar si pentru toti specialistii ce activeaza in sectorul Artei Albe?
De ce sa nu gasiti informatii, stiri, tendinte ale pietei, putina istorie si cultura din domeniu, retete noi… toate selectate si sintetizate in paginile unui Ziar, pe care sa-l puteti lectura atunci cand aveti timp, sa-l puteti arhiva si sa puteti reveni asupra ideilor sau subiectelor pe care le veti considera interesante?