Despre noi

De ce Arta Albă?

Pentru că Panificația, Patiseria, Cofetăria, Ciocolateria… dincolo de meserii sau activități productive stau și sub semnul Artei, atât prin măiestria lucrului cu aluaturile, cremele sau ciocolata cât și prin aspectul estetic al produselor finale.
Tendințele în crearea și decorarea produselor, estetica deosebită și combinațiile îndrăznețe de arome, conduc tot mai adesea la crearea unor opere de artă comestibile, o mică lume nu doar de admirat ci și de consumat!

Pentru că Brutarul, Patiserul, Cofetarul, Ciocolatierul, Bucătarul … își desfășoară lucrul în Brutării, Laboratoare sau Bucătării, îmbrăcând halate, șorțuri sau ținute albe, de obicei.
Este adevărat că în prezent, moda și marketingul își pun amprenta și în ceea ce privește vestimentația din domeniu, cu toate acestea însă, când ne gândim la operatorii din aceste domenii, ni-i imaginăm într-un mediu cu ținute Albe.

Și, parafrazându-l pe poetul Marin Sorescu,
Pentru că toate aceste domenii (la care ne referim și cărora ne adresăm)
Trebuiau să poarte un nume,
Li s-a spus “Arta Albă”!

De ce un Ziar?
Dacă există Ziare având conținut Financiar, Economic, Turistic sau Cultural, Ziare pentru iubitorii sporturilor sau artei … de ce nu ar exista un Ziar și pentru toți specialiștii ce activează în sectorul Artei Albe?
De ce sa nu găsiți informații, știri, tendințe ale pieței, puțină istorie și cultură din domeniu, rețete noi… toate selectate și sintetizate în paginile unui Ziar, pe care să-l puteți lectura atunci când aveți timp, să-l puteți arhiva și să puteți reveni asupra ideilor sau subiectelor pe care le veți considera interesante?