Agar, aditiv natural cu putere mare de gelifiere

• Agar-agar, aditiv natural, un ingredient care înlocuiește gelatina de origine animală, este un produs sănătos, foarte versatil şi plin de beneficii. Este folosit tot mai des și în România în industria alimentară,  mai cu seamă în patiserie și cofetărie. Specialiștii și lucrătorii din aceste domenii pot afla mai multe despre acest produs organic obținut din alge marine în cadrul  webinarului „Agar – un ingredient unic pentru numeroase aplicații in industria alimentară”, organizat de RO.aliment SHOW 2021, în 20 mai.

Ce este agar-agarul

Agar-agarul (numit și geloză) este un produs organic ce se obține dintr-o serie de alge marine roșii (agarofite), familia Gelidiaceae (Gelidium) și Gracillariaceae (Gracilaria). Este extras prin fierbere și solidificare la 32-40 °C. Japonezii sunt familiarizaţi cu agarul încă din secolul al XVII-lea. În Europa însă a început să fie cunoscut şi apreciat destul de recent. În ultima vreme a devenit foarte popular, deoarece face parte din categoria alimentelor sănătoase.
Agarul conține în proportie de 70-80% polizaharide, respectiv agaroza și agaropectine, 10–20% apă și 1,5–4% substanțe minerale. Este comercializat sub formă de pulbere fină, aglutinat sub formă de granule, fulgi sau benzi membranoase (rezistente în stare umedă și friabile sub forma uscată).

Are o putere de gelificare foarte mare

Agarul are o putere de gelificare foarte mare. Fiind un stabilizator (E406), este folosit ca aditiv alimentar în industria alimentară la prepararea înghețatei, cremei, gemurilor, bomboanelor. De asemenea, este folosit pe larg și la prepararea jeleurilor în industria de patiserie.

Înscrieri la webinarul dedicat sectorului de panificație și dulciuri

În 20 mai 2021, în cadrul webinarului dedicat sectorului de panificație și dulciuri, organizat de RO.aliment SHOW 2021, va avea loc, la ora 11.20, prezentarea cu titlul „Agar – un ingredient unic pentru numeroase aplicații in industria alimentară”. Evenimentul se va desfășura în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Prezentarea este susținută de Tatiana Brezmes, reprezentant de vânzări în cadrul companiei Hispanagar, unul dintre cei mai mari producători de extracte din alge purificate.

Formularul de înscriere poate fi accesat AICI

Articol realizat de Redacția Arta Albă

Citește pe Arta Albă și: Sarea – ingredient de poveste 

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente