Soluții de reducere a zahărului în panificație

În panificație, patiserie și cofetărie, zahărul este foarte important, deoarece oferă gustul dulce, atât de iubit de consumatori. Însă zahărul nu înseamnă doar gust, ci are impact asupra și altor parametri, precum textura, volumul sau culoarea produsului.

Produsele cu conținut redus de zahăr reprezintă un trend de actualitate, care nu mai poate fi ignorat. Din ce în ce mai mulți consumatori caută astfel de produse, iar producătorii vor trebui să găsească soluții pentru a face față acestei cereri și provocări în același timp.

Cercetările companiei nemțești Symrise, lider în producția de arome și baze de aromatizare,  au demonstrat faptul că produsele de panificație cu conținut redus de zahăr sunt căutate de consumatori. 75% dintre participanții la studiu au afirmat că ar alege un produs care conține mai puțin zahăr. Cei mai mulți dintre acești respondenți au spus că preferă produsele cu conținut scăzut de zahăr, dar care au același gust ca produsele cu conținut normal de zahăr.

Pe baza rezultatelor cercetării, compania a identificat trei modalități de reducere a zahărului, pornind de la preferințele consumatorilor:
• substitut perfect (pentru consumatorii care își doresc conținut redus de zahăr & același gust dulce)
• subcategorie a produsului (pentru consumatorii care își doresc conținut redus de zahăr & gust similar & mai puțin dulce)
• crearea unui produs nou (pentru consumatorii care își doresc conținut redus de zahăr & gust nou & mai puțin dulce)

preferinte consumatori ingredients show 2020

Soluția Symlife Sweet Optimizer Baking MFC – modulator de gust 

Compania Symrise din Germania a introdus pe piață un modulator de gust, numit Symlife Sweet Optimizer Baking MFC (Multi-Functional Compound). Acest compus multifuncțional permite reducerea zahărului din produsele de patiserie cu până la 50%, păstrând în același timp gustul, textura și proprietățile produsului. Astfel, consumatorului se bucură de un produs sănătos și gustos. Modulatorul de gust a fost testat și a avut rezultate foarte bune în prepararea biscuiților, a pandișpanurilor și checurilor.

Beneficiile utilizării Symlife Sweet Optimizer Baking MFC
• Reechilibrează formula produselor cu conținut scăzut de zahăr din punct de vedere al dulceții, plinătății gustului și profilului aromei;
• Înlocuiește până la 50% din cantitatea de zahăr, în proporție 1:1, putând fi astfel utilizat cu ușurință în rețete;
• Imită proprietățile complexe ale zahărului în produsele de panificație (textură, volum, culoare, plinătate, brunificare).

Symlife Sweet Optimizer Baking MFC

Începând din 2003, compania Symrise Germania este reprezentantă în România exclusiv de FD Ingredients. Pe lângă soluția prezentată mai sus, FD Ingredients comercializează și alte produse specifice sectorului de morărit și panificație, patiserie, cofetărie și gelaterie.

Informații prezentate de Raluca Feroiu, reprezentant FD Ingredients, în cadrul conferinței Ingredients Show 2020 – singurul eveniment B2B din România dedicat ingredientelor pentru industria alimentară și a suplimentelor alimentare.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.