Sigep & AB Tech Expo 2023

• În perioada 21 ianuarie – 25 ianuarie 2023 s-a desfășurat a 44ª ediție a Sigep – Expoziția Internațională a Sectorului Dulce împreună cu a 7ª ediție a AB Tech Expo.

Expoziția Sigep, care se desfășoară an de an, în luna ianuarie, la Rimini, Italia, este cel mai important loc de întâlnire al profesioniștilor domeniului artei albe din întreaga lume. Aici sunt interconectate cele 5 sectoare de business ale domeniului:
Înghețata artizanală (gelateria),
Cafeaua (cafenea-bistro-bar),
Patiseria și Cofetăria,
Ciocolateria și
Panificația.

Sigep & AB Tech Expo 2023

De peste 40 de ani, Sigep a devenit un important punct de referință pentru inovațiile din întregul sector al Foodservice-ului, furnizând o imagine completă a tuturor noutăților existente pe piață: materii prime și ingrediente, instalații și echipamente de producție, ustensile de lucru, dotări și amenajări spații de vanzare, ambalare produse, franchising, servicii și formare profesională.

Sigep & AB Tech Expo 2023

Comunicatul de presă lansat de organizatori confirmă faptul că Pandemia este acum doar o amintire urâtă: ediția din 2023 a Expo Sigep a repetat sucesul cu recordul de participare din 2020. Peste 1.000 de brand-uri au fost prezente anul acesta în zona de expunere, participanții fiind motivați cu energie pozitivă și încredere în viitorul business-ului. Vizitatori din 155 de țări, delegații cu 450 de top buyers din 78 de națiuni au descoperit inovațiile și tendințele acestui sector caracterizat de un dinamism impresionant.

Premii de excelență

Prezentări de excepție, standuri spectaculoase, opere de artă realizate din ciocolată, produse inovatoare menite să stimuleze senzorial și cele mai exigente gusturi, echipamente cu tehnologie de top, ambalaje aliniate cerințelor de protejare a mediului, materii prime în tendințe, concursuri de profil, conferințe pe teme de interes din domeniu, toate acestea și multe altele au oferit vizitatorilor, pe lângă pulsul industriei de profil, și o experiență de neuitat.

Sigep & AB Tech Expo 2023

De asemenea, în cadrul Sigep, au fost acordate premii speciale, încununare a excelenței în domeniu. Pe scena Pastry Arena, Maestrul Iginio Massari, Președintele APEI (Asociația Italiană pentru Excelență în Patiserie) a acordat următoarele premii:
Premiul pentru cele mai bune materii primeAgrimontana și Molino Dallagiovanna.
Premiul pentru cea mai bună tehnologiePolin și Roboqbo.
Premiul pentru cea mai bună și inovativă ciocolată de Crăciun și cel mai bun panetone decorat cu o temă de CrăciunDavide Malizia.

Premiul pentru cel mai bun panetone cu înghețată – Davide Morrone.
Premiul pentru cel mai bun panetone cu ciocolată – Giuseppe Piffaretti.
Premiul Pastry Chef of the Year APEI a fost acordat fraților Andrea și Nicola Pansa, din Amalfi.

Maestrul Massari afirmă că: „Tendința în patiserie, influențată de produsul final și de recunoașterea publicului, este de a se îndrepta din ce în ce mai mult către lejeritate.“ Tot el subliniază că „În ceea ce privește materiile prime, folosirea fisticului a ieșit pe primul loc.“ Totodată speră ca în viitor cei mai buni artizani italieni din domeniu și calitatea produsele lor să fie recunoscute de către Ministerul Agriculturii.

Vom reveni în perioada următoare cu articole și interviuri în exclusivitate cu profesioniști de excepție, precum Riccardo Magni, Mario Romani sau Anna Gerasi.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Ambalajele – inovații biodegradabile

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.