• Rețetă oferită și realizată în Baking Show de Nicoleta Trifan de la Brutăria Simplu.
„Am decis cu sufletul și am început să pun «cărămidă» peste «cărămidă», pentru a construi «cetatea visului meu»: o brutărie artizanală, cu produse din ingrediente naturale și curate.” ne spunea acum câțiva ani Nicoleta într-un interviu.
În cadrul proiectului „Maeștrii Artei Albe vă invită la Baking Show”, Nicoleta ne primește în culisele artei sale, prezentându-ne o rețetă simplă, dar extrem de savuroasă.
Pâine simplă cu Maia

Ingrediente:
• 700 ml apă;
• 200 g Maia activă;
• 1000 g făină semialbă.
Ulterior, după fermentoliză,
• 24 g sare;
• 100 ml apă.
Fermentarea se va face în bulk 4 ore la temperatura camerei, timp în care facem 3 împăturiri la distanță de 30 minute una de cealaltă.
Pregătire Maia:
2 hrăniri consecutive la interval de 6 ore.
Prima hrănire:
• 50 g Maia;
• 50 g făină;
• 35 ml apă.
A doua hrănire:
• 80 g Maia;
• 80 g făină;
• 56 ml apă.
Maiaua o folosim în forța ei maximă, când aproape își triplează volumul.
Pâinea se formează după cele 4 ore de Bulk și se lasă la dospit în frigider până vrem să o coacem, însă primele 2 ore afară.
Coacere se realizează la 260⁰C, cu abur primele 15 minute, apoi la 230⁰ C, cu eliberare a aburului pentru încă 30 minute.
Citiți AICI în Arta Albă și alte rețete de deserturi delicioase.
Pâine simplă cu maia — Rețeta Nicoletei Dinu Trifan (Brutăria Simplu) – YouTube