Rețetă – Pâine simplă cu Maia

• Rețetă oferită și realizată în Baking Show de Nicoleta Trifan de la Brutăria Simplu.

„Am decis cu sufletul și am început să pun «cărămidă» peste «cărămidă», pentru a construi «cetatea visului meu»: o brutărie artizanală, cu produse din ingrediente naturale și curate.” ne spunea acum câțiva ani Nicoleta într-un interviu.

În cadrul proiectului „Maeștrii Artei Albe vă invită la Baking Show”, Nicoleta ne primește în culisele artei sale, prezentându-ne o rețetă simplă, dar extrem de savuroasă.

Pâine simplă cu Maia

Urmărește varianta video aici:
Urmărește varianta video aici:

Ingrediente:

• 700 ml apă;
• 200 g Maia activă;
• 1000 g făină semialbă.

Ulterior, după fermentoliză,

• 24 g sare;
• 100 ml apă.

Fermentarea se va face în bulk 4 ore la temperatura camerei, timp în care facem 3 împăturiri la distanță de 30 minute una de cealaltă.

Pâine simplă, semialbă cu Maia

 

Pregătire Maia:

2 hrăniri consecutive la interval de 6 ore.

Prima hrănire:
• 50 g Maia;
• 50 g făină;
• 35 ml apă.

A doua hrănire:
• 80 g Maia;
• 80 g făină;
• 56 ml apă.

Maiaua o folosim în forța ei maximă, când aproape își triplează volumul.

Pâinea se formează după cele 4 ore de Bulk și se lasă la dospit în frigider până vrem să o coacem, însă primele 2 ore afară.

Coacere se realizează la 260⁰C, cu abur primele 15 minute, apoi la 230⁰ C, cu eliberare a aburului pentru încă 30 minute.

Citiți AICI în Arta Albă și alte rețete de deserturi delicioase.

Pâine simplă cu maia — Rețeta Nicoletei Dinu Trifan (Brutăria Simplu) – YouTube

spot_img

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Instagram

spot_img

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.