Noua definiție globală oficială a unui aliment cu cereale integrale

WGI Global Whole-Grain Food Definition, Grupul internațional de lucru pentru elaborarea definiției cerealelor integrale, a lansat în această lună definiția oficială a ceea ce constituie „un aliment cu cereale integrale” pentru a simplifica utilizarea acestor produse pentru toate părțile interesate din întreaga lume. Noile definiții au fost aprobate de Asociația Internațională pentru Știința și Tehnologia Cerealelor (ICC), Forumul HealthGrain și Asociația pentru Cereale.

Cel puțin 50% ingrediente din cereale integrale

Aceste definiții sunt necesare pentru a se asigura că toate părțile interesate – de la mediul academic la agențiile guvernamentale, industrie, precum și consumatori – sunt clare cu privire la ceea ce constituie „un aliment cu cereale integrale”. WGI Global Whole-Grain Food Definition precizează criteriile de utilizare a termenului „cereale integrale” în denumirea produsului, precum și criteriile pentru a evidenția prezența cerealelor integrale într-un produs. De pildă, un  aliment pentru a fi considerat a fi fabricat integral din cereale integrale trebuie să conțină cel puțin 50% ingrediente din cereale integrale raportat la greutatea uscată.

Ce poate fi menționat pe ambalaj

Pentru ca un produs să poate fi etichetat ca fiind produs din «cereale integrale» ar trebui să conțină minimum 25% ingrediente din cereale integrale raportat la greutatea și doar prin îndeplinirea acestei cerințe poate fi menționat pe ambalaj faptul că produsul conține «cereale integrale». În acest caz, însă nu poate fi trecută în denumirea produsului sintagma „cereale integrale“. Definiția elaborată de grupul internațional de lucru este însoțită de o serie de informații și  de  și îndrumări suplimentare, care pot fi  găsite aici

3 componenți esențiali ai bobului

Institutul Național de Nutriție recomandă ca cel puțin 50% din totalul cerealelor consumate pe zi să fie cereale integrale. FDA (Food and Drug Administration) a definit cerealele integrale acele cereale care conțin 3 componenți esențiali ai bobului: germenul (bogat în vitamine, minerale și grăsimi), stratul exterior al bobului (bogat în fibre, vitamina B, proteine și fitochimicale) și endospermul seminal (bogat în amidon, proteine și unele vitamine și minerale. Aceste elemente trebuie să se regăsească în proporții relativ asemănatoare cu cele existente în bobul original, neprocesat.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente