Maiele naturale lichide – Sapore Tempo

• SaporeTempo – o gamă de maiele naturale lichide.
• Reîntoarcerea la rădăcini. Tradiția pâinii cu maia.

Nu mai este niciun secret că pandemia ne-a schimbat obiceiurile și a declanșat pentru mulți dintre noi o conștientizare a importanței alimentelor consumate. Suntem mai atenți și căutăm alimente care să ne aducă un aport nutrițional ridicat. Dar, totodată, dorim să ne reîntoarcem cu inima deschisă din nou către tradiție, către natură, către lucrurile simple care de fapt ne aduc micile bucurii ale vieții.

Pâinea realizată în stil artizanal este în topul preferințelor consumatorilor de pretutindeni, fiind apreciată în mod deosebit pentru ingredientele folosite și originea lor, modalitatea prin care a fost realizată, profilul nutrițional, dar mai ales pentru gustul său de neegalat.

Maiaua – ingredient esențial pentru pâinea artizanală


Iar dacă vorbim de gustul autentic și textura specifică ale pâinii artizanale, maiaua joacă un rol esențial. Maiaua își are originile din vremurile de altă dată, când simplitatea se afla la baza tuturor lucrurilor. Maiaua este un ingredient obținut prin fermentație naturală, realizat din făină, apă și micro-organisme și culturi de drojdii sălbatice prezente în mediul ambiental sau pe grâne. Cunoscută și ca starter pentru pâine, maiaua este cea care oferă structură și gustul deosebit produselor coapte.

Gust și textură aparte

Utilizarea maielei în specialități de brutărie nu doar intensifică gustul și savoarea pâinii, ci și îmbunătățește prelucrabilitatea aluatului și, implicit, textura miezului. Satisface astfel cerințele consumatorilor care doresc să cumpere pâine gustoasă, artizanală, preparată din ingrediente naturale. De asemenea, maiaua îi ajută pe brutari să realizeze un portofoliu variat de specialități de pâini, cu gusturi și texturi aparte.

La Puratos, credem că inspirația pentru pâinea de mâine o găsești în savoarea miezului de altădată. De-a lungul anilor, ne-am dezvoltat cunoștințele în domeniul  fermentației, studiind culturi de microorganisme in combinații inedite, utilizând diferite metode de dospire și coacere.

Sapore Tempo- gamă de maiele naturale lichide


Plecând de la aceste cunoștințe, am creat Sapore Tempo – o gamă de maiele naturale lichide, stabilizate cu sare, practice, versatile și care oferă profile de arome excepționale dintre cele mai variate.
Mai mult decât atât, având la bază studii și cercetări temeinice despre tendințele și preferințele consumatorului (www.tastetomorrow.com), am pornit misiunea de a identifica maielele din întreaga lume și a le pune la dispoziția brutarilor, în vederea realizării produselor cerute pe piață.

Specialități de pâine obținute cu ajutorul maielelor

Sapore Alcina Tempo este o maia lichidă de grâu stabilizată cu sare, inspirată din tradiția brutăriei franțuzești, unde maiaua din grâu este ingredientul de bază pentru obținerea oricărei specialități de pâine.

Sapore Oracolo Tempo este o maia lichidă de secară stabilizată cu sare, ideală pentru a duce pâinile cu secară la un alt nivel. Sapore Oracolo Tempo ajută la evidențierea aromei și acidității specifice pâinii cu secară, îmbunătățind în același timp și structura miezului.

Sapore Impressia Tempo este o maia lichidă de secară și spărtură de malț stabilizată cu sare, recomandată pentru pâinile rustice, cu coajă crocantă, oferind un gust intens de stafide. Este o maia cu profil balcanic, potrivită produselor dedicate celor care apreciază gusturile tradiționale.

Citește pe Arta Albă și: Puratos România pregătește introducerea meseriei de ciocolatier în Clasificarea Ocupațiilor din România

 

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.