• „Chef Cofetar of the Year” – Ana Consulea devine primul Brand Ambassador Elle & Vire Professionel din România
Chef Cofetar Ana Consulea intră în echipa de ambasadori Elle & Vire Professionnel, alături de nume mari ale cofetăriei și gastronomiei internaționale. Titlul reprezintă o recunoaștere a contribuției cofetarului la revoluționarea cofetăriei românești în ultimii ani, precum și la educarea unei noi generații de profesioniști din industria cofetariei. Ana Consulea este primul cofetar român cu acest statut, selectat de Elle & Vire Professionnel, unul dintre cei mai importanți producători de produse lactate premium destinate profesioniștilor, de origine franceză, prezent în peste 120 de țări.
Ana Consulea, un cofetar multi-premiat
Ana Consulea a studiat cofetăria la Școala de Cofetărie din Montbeliard, iar încă de la întoarcerea în țară, în 2012, a contribuit la dezvoltarea cofetăriei românești. Ea este cofetar și antreprenor, fondatoare a braseriei-cofetărie Zexe Braserie, lansată în 2016 din dorința de a reda savoarea cofetăriei românești, și a gelateriei Zelato, un business apărut pe piață în vara anului 2020. Ana Consulea este un cofetar multi-premiat. În 2019, a primit titlul „Pastry Chef of the Year”, din partea prestigiosului ghid galben Gault & Millau, iar în 2017, 2018 și 2019, a fost desemnată „Cel mai bun Chef Cofetar din România”, la Gala Horeca Awards. Desemnarea sa drept ambasador Elle & Vire Professionnel reprezintă, în fapt, o recunoaștere a eforturilor susținute de a plasa cofetăria românească pe harta mondială a cofetăriei, alături de nume și țări mari, ca Franța, Italia, Spania.
„Sunt onorată de faptul că m-au numit Brand Ambassador în România”
„Am descoperit brandul și standardul de excelență Elle & Vire Professionnel atunci când am urmat Școala de Cofetărie din Franța. La întoarcerea în țară, nu mi-am imaginat nicio clipă că voi folosi alte produse în propriul meu laborator de cofetărie. Mi-am dorit mereu ce este mai bun, iar Elle & Vire Professionnel înseamnă mai mult decât produse de calitate superioară. (…) Sunt onorată de faptul că m-au numit Brand Ambassador în România”, a declarat Ana Consulea, Chef Cofetar.
Brand Ambassador Elle & Vire Professionel în România
„Chef Ana Consulea deține toate abilitățile, atât la nivel personal, cât și la nivel profesional, pentru a face brandul nostru să strălucească în universul profesioniștilor și al industriei. Având studii în Franța și fiind inspirată de această țară, Ana a fost numită «Pastry Chef of the Year» în 2019, în România, de către ghidul internațional Gault & Millau, dar și «The Best Pastry Chef in Romania», 3 ani la rând, în cadrul Horeca Awards Gala. Pastry Chef și fondator al Zexe Braserie și Zelato, a reușit să reviziteze rețete locale tradiționale într-un mod foarte original. Încântată să împărtășească, creativă și entuziastă, Chef Ana Consulea va fi ambasadorul ideal care va reprezenta brandul nostru în România!”, a declarat echipa Elle & Vire Professionel.
Nume importante în programul de Brand Ambassadori
Programul de ambasadori este una dintre inițiativele brandului Elle & Vire Professionnel de a crea o comunitate globală de Chefi, care să contribuie la creșterea gradului de conștientizare și educare în direcția calității în rândul profesioniștilor din sectorul alimentar, în mod special din cofetărie și patiserie. De asemenea, acest program este creat și susținut de Maison de l’Excellence Savencia, condusă de doi chefi executivi Nicolas Boussin și Sébastien Faré.
Din programul de Brand Ambassadori fac parte 25 Chefi Cofetari renumiți la nivel internațional, cu experiență vastă în industrie, printre care chefii francezi Frédéric Cassel, Yann Brys (cel mai bun patiser-artizan din Franța – Meilleur Ouvrier de France), Jean-Baptiste Lavergne Morazzani (care la 23 de ani a primit o stea Michelin), și Étienne Leroy, câștigător al Campionatului Mondial de Cofetărie, iar programul este în continuă dezvoltare.
Citiți mai multe despre Ana Consulea într-un interviu pentru Arta Albă