Fundația Bakery School Romania pregătește noi generații de brutari, patiseri și cofetari

• Acest proiect este dezvoltat de Puratos Romania și este singura școală în sistem dual dedicată exclusiv formării viitorilor brutari, patiseri-cofetari și ciocolatieri.

Bakery School  și-a deschis porțile pentru a doua generație de elevi. În total, 39 de elevi, din care 24 de elevi în clasa a IX-a și 15 elevi în clasa a X-a  se vor pregăti sub atenta  îndrumare a profesorilor școlii.

Proiectul  Bakery School

Cele două clase sunt parte din proiectul amplu Bakery School pe care Puratos România l-a lansat încă de anul trecut, prin care dorește să demareze investiții de aproape jumătate de milion de euro în următorii trei ani, în dezvoltarea a trei școli în sistem dual pentru această industrie în județele Cluj, Iași și Dâmbovița.

Misiunea  Bakery School

„Misiunea noastră pe termen lung este să dezvoltăm piața forței de muncă din industria pe care o reprezentăm. Aproape fiecare companie din România, care activează în această industrie, se confruntă cu lipsa de personal calificat. Demersurile pentru a avea un viitor prosper trebuie începute de acum. Acesta este motivul pentru care Puratos România investește în dezvoltarea mai multor clase de învățământ dual care să livreze forță de muncă calificată sau viitori antreprenori pregătiți pentru industria de brutărie, patiserie-cofetărie și ciocolaterie din România”, a declarat Gabriela Bereș, director Regional Puratos pentru Europa Centrală și de Est.

Puratos Bakery School

A doua generație de elevi vine din familii defavorizate

A doua generație de elevi este alcătuită din copii din familii defavorizate din mai multe localități din județul Dâmbovița, în baza parteneriatului încheiat de companie cu Inspectoratul Școlar Dâmbovița. „Toți cei 39 de elevi pe care îi avem înscriși la Bakery School sunt copii care își doresc cu adevărat să aibă o meserie frumoasă, care implică pasiune și care să le permită să își asigure un viitor pentru ei și pentru familiile lor. Mare parte din poveștile lor de viață sunt impresionante. Tuturor le asigurăm toate condițiile (transport, tablete pentru școală online, uniforme, burse) și îi aducem în practică la Centrul de Inovare pe care îl avem în județul Ilfov, alături de cei mai buni profesori selectați de noi”, a explicat Gabriela Bereș.

Puratos Bakery School

Dascălii  de la  Bakery School

Dascălii care predau la Bakery School sunt: dna Corina Elena Gheorghe – profesor teorie Industrie alimentară (Brutărie), dna Ruxandra Proca – profesor teorie Alimentație publică (Cofetărie), dna Ana Mușat – Maistru instructor (Tutore) practică Brutărie, dna Cristina Stancu – Maistru instructor (Tutore) practică Cofetărie.

Grupul Puratos are peste 9.000 de angajaţi în 71 de ţări

Grupul Puratos este unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime pentru industria de panificaţie, patiserie şi ciocolaterie. Compania a fost fondată în Belgia în 1919, cu sediul central la Bruxelles, are peste 9.000 de angajaţi în 71 de ţări, deține 63 de unităţi de producţie şi 88 de centre de inovaţie, oferind clienților ingrediente calitative și nutritive adaptate cerințelor locale. Produsele Puratos sunt comercializate în peste 100 de ţări.

Cititi în Arta Alba și  Puratos România pregătește introducerea meseriei de ciocolatier în Clasificarea Ocupațiilor din România.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.