Este din nou permis exportul de cereale, produse de panificație, patiserie și biscuiți

Marcel Vela a prezentat, joi 16 aprilie, Ordonanța Militară 9. Una dintre măsurile anunțate este renunțarea la interdicția exportului de cereale, precum și produse de panificatie, patiserie și biscuiți, prevăzută în Ordonanța Militară 8, din 9 aprilie.

Astfel se poate relua exportul de cereale, dar și cel de produse de brutărie, patiserie şi biscuiţi.

„Un alt punct important se referă la interzicerea exportului de grâu și produse derivate, care a fost precizată și impusă în Ordonanța Militară 8. Articolele care interzic acest export își încetează aplicabilitatea, pentru că în urma discuțiile s-a reușit perspectiva și s-a clarificat achizița necesară pentru completarea rezervei de stat, astfel încât securitatea alimentară să fie asigurată până la următoarea recoltă. Din acest moment, anunț producătorii și comercianții că nu mai este interzis acest export”, a precizat ministrul.

În urmă cu o săptămână, prin Ordonanţa Militară 8, România suspenda exportul pentru mai multe produse agroalimentare, precum grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, precum și produse de brutărie, patiserie, biscuiţi, chiar cu adaos de cacao; ostii, caşete goale de tipul celor utilizate pentru medicamente, vafe cu capac, paste uscate din făină, din amidon sau din fecule în foi şi produse similare.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente