Făina grifică

• Pastele din făină grifică, sunt, cu siguranţă, unul dintre cele mai îndrăgite alimente, la orice vârstă. Iubim atât savoarea lor și zecile de moduri de preparare, cât și faptul că ne duc cu gândul la… Frumusețea Italiei și tărâmurile ei însorite…

De ce sunt pastele speciale?

Făina din care se fabrică pastele poartă denumirea de făină grifică. Ea reprezintă de fapt un amestec de grişuri de granulozităţi diferite, dar omogene. Particulele cele mai grosiere pot fi de peste trei ori mai mari în diametru decât particulele de făină. Aceste grişuri pot fi obţinute atât din grâu dur, cât şi din grâu moale, cel care se cultivă şi la noi în ţară. Grâul de calitate foarte bună pentru făina grifică este cel cu conţinut mare de gluten și cu sticlozitate mare. Zonele cele mai însorite, cum ar fi sudul României, zona Dobrogei de exemplu, sunt cele care dau grâu cu aceste caracteristici.

De ce avem nevoie pentru a obţine paste de calitate superioară?

Calitatea făinii, dată de tehnologia şi expertiza morarului, este decisivă pentru a produce paste de calitate superioară. Făina trebuie să fie albă, fără puncte brune de tărâţe sau negre, urmare a unei curăţări mecanice insuficiente a grâului, cu granulozitate omogenă și capacitatea de a absorbi lichidele (apa, ouăle) din procesul de producţie. În plus, făina trebuie să facă aluatul elastic – pentru a obține diferite tipuri de paste – și impermeabil, pentru a nu se înmuia din cauza apei conținute în umplutură. Mai mult, făina trebuie să asigure prepararea rapidă și perfectă a produsului.

Care este cea mai bună făină grifică?

Unicitatea făinii grifice este dată de faptul că ea este 100% personalizată în funcţie de procesul de fabricaţie al producătorului de paste. Nu există o făină grifică universală, nici ideală, parametrii ei variind în funcţie de tipul de paste la care este folosită, reţeta de fabricaţie (cu/fără ou), modalitatea de uscare şi alţi parametri ai procesului tehnologic.

Se găseşte făină grifică în România?

ŞAPTE SPICE este una dintre puţinele companii de morărit din România care deţine tehnologia şi expertiza necesare pentru a produce o făină grifică de calitate, comparabilă cu cea a ţărilor cu tradiţie în producţia de paste. În funcţie de parametrii procesului tehnologic, specialiștii de la ȘAPTE SPICE vă pot propune făina potrivită sau pot crea făina dorită, având caracteristicile solicitate. Pentru alte detalii sau comenzi, puteți să îi contactaţi AICI.

Citiți pe Arta Albă și: Cărbunele vegetal în produsele de panificație

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.