Cărbunele vegetal în produsele de panificație

• Pâinea cu cărbune vegetal – printre vedetele târgului alimentar Indagra 2019.
ȘAPTE SPICE a preparat delicii culinare din făinurile speciale produse, în cadrul Indagra 2019, cel mai important târg alimentar din Europa de Sud-Est. Test baker-ii ȘAPTE SPICE au pregătit diverse sortimente, precum pâini, checuri și foietaje din faină de secară, cu umplutură de nucă, prune uscate, dovleac etc., dar și prăjituri cu blat de ecler.
Vedetele show-ului au fost pâinea cu cărbune vegetal și caju & croissantul cu cărbune vegetal și diverse umpluturi. Produsele – surpriză cu cărbune vegetal sunt o noutate în gastronomia autohtonă, însă la nivel internațional reprezintă o tendință, grație beneficiilor digestive și de purificare pe care le conțin.

Cărbunele vegetal este cunoscut în primul rând ca remediu natural pentru probleme digestive sau în caz de intoxicații. În ultima perioadă însă, s-a impus și ca ingredient pentru prepararea de aluaturi inedite pentru pizza și diverse alte specialități de panificație.
Astfel pâinea preparată cu cărbune vegetal promite o digestibilitate ridicată mai ales celor care doresc să se bucure de consumul de pâine, evitând în același timp problemele digestive.

Cărbunele vegetal este utilizat în amestec cu  făina obișnuită în proporție de 10-15 grame la 1 kilogram de făină. În acest fel veți obține un produs negru capabil să creeze un impact vizual remarcabil.
Cărbunele vegetal folosit în preparatele de panificație și patiserie este cărbune vegetal sub formă de pulbere pentru uz alimentar. Se păstrează în general în recipiente închise etanș, într-un loc răcoros și uscat. Cărbunele, dacă este bine depozitat, nu are o dată de expirare.

Articol realizat de Redacția Arta Albă

Citește pe Arta Albă și: Amarantul, o pseudocereală fără gluten

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente