Cursuri pentru formare și specializare în cofetărie, patiserie și HORECA – anul 2021

• Întotdeauna formarea profesională a fost un element esențial pentru dezvoltarea firmelor în orice domeniu de activitate. În Cofetărie sau Patiserie este cu atât mai important, cu cât o mare parte din activitate este realizată manual. Lipsa școlilor profesionale a creat un vid care trebuie suplinit prin intervenția mediului privat.

Astfel, în acest moment există mai multe școli cu capital privat care acoperă acest domeniu, al formării profesionale în Cofetărie sau Patiserie. Pe lângă această formare profesională există și cereri de specializare, așa numitele masterclass-uri, în care Pastry Chef de renume prezintă, timp de câteva zile, tehnici sau rețete specifice modului lor de lucru. Dacă sunteți în căutare de aceste cursuri de formare profesională sau de specializare, mai jos puteți vedea lista cu cele mai importante școli din domeniu:

Horeca Culinary School

Horeca Culinary School este un Centru Național de formare profesională a tinerilor și adulților, bazat pe metode moderne de predare, elaborate după cele mai eficiente tehnici folosite în școlile din Europa, adaptate nevoilor și aspirațiilor individuale, în concordanță cu cerințele pieței.

Această școală organizează de peste 10 ani cursuri de calificare și specializare în domeniu, precum și traininguri menite să întâmpine cerințele industriei ospitalității. Un punct forte este o curiculla bine structurată și diversificată prin cursuri atractive și traineri specializați la nivel internațional, cu experiența în domeniu.

Ariile de expertiză acoperite de Horeca Culinary School sunt:

  1. Formarea profesională prin cursuri de specializare și calificare coferat-patiser, bucătar, bucătar șef, acreditate de Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Cursurile se desfășoara în laboratoare echipate la standarde europene, iar beneficiarii cursurilor parcurg temele în mod practic, la posturile lor de lucru, sub îndrumarea unora dintre cei mai cunoscuți chefi din România și uneori din străinătate.
  2. Ateliere de de weekend pentru pasionații de arta deserturilor, Masterclass-uri susținute de Chefi cofetari și bucătari Internaționali.
  3. Educație culinară pentru copii.

Kids Chef Academy este cel mai nou proiect marca Horeca School care se derulează deja de aproape 8 luni și are un impact puternic. Sute de părinți au înțeles că participarea la un program de educație culinară este un beneficiu pentru copilul lor. Acesta este un proiect exclusiv pentru copii, unic în Romania, unde se desfășoară atât tabere culinare indoor, outdoor cât și ateliere de scurtă durată cu teme diverse din domeniul culinar.

În perioada următoare Horeca School are planificate cursurile:

– Curs TARTE MODERNE – 8-9 Mai 2021 – Pastry Chef Cristina Mehedințeanu
– Masterclass FRENCH TOUCH – CAKE ART DÉCOR – 10 Mai 2021 – Pastry Chef Emmanuel Hamon
– Atelier DESERTURI VEGAN GĂTITE FĂRĂ FOC – 16 Mai 2021 – Chef Vegan Alina Alexandrov
– Masterclass CAKE AND CANDY BAR – 17-18 Iunie – Chef Cristina Labounet
– Masterclass TORTURI GOURMET – 20-22 Iunie – Chef Cristina Labounet
– Curs DECOR TORTURI PASTRY – Chef Florentina Ghilencea
– Curs TORTURI MACARON – Pastry Chef Florentina Ghilencea
– Masterclass REȚETE – Pastry Chef Karim Bourgi
– Masterclass REȚETE – Pastry Chef David Vidal
– Curs BRUTĂRIE ARTIZANALĂ
– Curs AMANDINE, SAVARINE DELIGHTS

Toate aceste cursuri, dar și multe altele se pot vizualiza în Calendarul de activități programate.

Icep Hotel School

Icep Hotel School este membră a Icepworld Group, un grup educațional internațional cu o reprezentare puternică în SUA, Marea Britanie, Spania, Franța, Germania, Turcia și România.
Acreditată de Ministerul Educației din România și membră Cook & Chefs Institute Spania, școala organizează programe profesionale în 3 sectoare principale: cofetar-patiser (masterclass-uri internationale, cursuri de calificare și cursuri scurte de specializare), bucatar (cursuri de calificare) și management hotelier.

Toți instructorii ICEP School sunt specialiști activi în domeniu, cu experiență atât pe segmentul de predare, cât și producţie.
Situată în centrul Bucureștiului, școala deține 2 laboratoare de cofetărie-patiserie, împărțite pe 2 etaje (in total 400 de metri2), echipate cu laminator, mixere planetare, cuptoare profesionale, aparat de temperat ciocolata, abatitor, forme de silicon, mese de granit și multe alte ustensile profesionale, fiecare dedicate sarcinilor specifice. De asemenea, ingredientele de lucru sunt reprezentate de gamele de vârf și sunt incluse în fiecare curs.
Icep Hotel School este organizatorul oficial și exclusiv în România ale masterclass-urilor cu Pastry Chefs renumiți precum: Antonio Bachour, Amaury Guichon, Joakim Prat, Johan Martin, Richard Hawke, Nina Tarasova, Daniel Alvarez, Emmanuel Ryon, Toni Rodriguez, Gregory Doyen, Melissa Coppel.
Cursurile de calificare cu durata de 6 luni cuprind partea de teorie, ateliere practice în laboratorul școlii cât și practica în cofetăriile partenere.
Cursurile scurte cuprind o gamă foarte variată de tematici (CANDY-BAR, PETITS GATEAUX și ENTREMETS, ECLERE, VIENNOISERIE, CIOCOLATERIE, COZONACI etc) și se desfășoară pe o durată de 1-2 zile. Pentru mai multe detalii și rezervări toate cursurile se pot vedea in Calendarul actualizat.

BeStoryTeller

Bestory Teller este o alternativă modernă la sistemul de învățare clasic, fiind prima platformă de cursuri online de cofetărie din România și prima platformă în limba română. Cursurile se adresează tuturor pasionaților de cofetărie indiferent de nivelul de pregătire la care ei se află.

Accesul la cursuri este pe viață în momentul de față, iar viitor se va introduce sistemul de membership. Acest lucru înseamnă că pe baza unui abonament lunar/anual fiecare cursant va avea acces la cursurile BeStoryTeller, iar cursurile anterior cumpărate vor rămâne cu acces pe viață.

Fiecare curs are parte video și parte scrisă. Cursurile pot fi accesate în orice moment din zi sau noapte și din orice colț al lumii unde există conexiune la internet. Fiecare cursant are un user și o parolă cu care se conectează pe platformă. Cursul video poate fi accesat de nenumărate ori, se poate derula înainte și înapoi, iar cursul scris în format pdf poate fi salvat și printat.

Costurile unui curs online sunt mai mici în comparație cu un curs practic și asta pentru că nu există costuri de deplasare dintr-o țară în altă țară sau dintr-un oraș în alt oras, lumea online oferă multe posibilități și facilități, iar fiecare cursant poate studia în ritmul său. Te poți întoarce la o anumită informație din mijlocul cursului, exact la acea informație de care aveai nevoie.

În acest moment, pe platforma BeStoryTeller sunt disponibile următoarele cursuri:

Fructe prăjituri lucrate în ciocolată

Acest curs este gândit pentru realizarea fructelor prăjituri. Pe lângă partea video conține 32 pagini de text foarte detaliat, cu multe explicații, cu poze și amănunte importante și o schemă bloc foarte ușor de urmărit cu procesul tehnologic al acestor fructe prăjituri.


Pentru aceste produse au fost alese formele de la PAVONI, datorită Siliconului ușor manevrabil, rezistent în timp și cu proprietăți de coacere / congelare excelente.

Cafetino

Are atingerea ciocolatei negre, aroma caramelului, lichior de cafea, un blat minunat cu ness și arahide coapte. Este un desert îndrăzneț, cu personalitate puternică, elegant și apetisant.

Rocher

Cursul Rocher îți dezvăluie o metodă prin care vei cuceri inimile celor dragi ție. Un gust ce te face să revii. În curs vei descoperi cum poți turna 20 de bucăți dintr-o lovitură.

Marshmallow

Acesta este un produs de cofetărie foarte îndrăgit. Face parte din categoria dulciurilor aerate pe bază de bezea și gelatină, cu un raport caloric destul de ridicat.
Datorită gelatinei care se adaugă în rețetă, spuma aerată și delicioasă poate căpăta diverse forme: poate fi turnată cu poșul sub diferite forme, se poate monta într-o tavă sau ramă metalică căpătând o formă dreptunghiulară, se poate folosi ca și compoziție la torturi sau în alte produse de cofetărie (în combinație cu alte creme sau texturi crocante).

Trufe

Trufele sunt cele mai cunoscute produse de cofetărie realizate din ciocolată. Când ne gândim la trufe ne gândim la ceva cremos, fin și rafinat. Pot avea înveliș crocant la exterior și un mijloc fin și cremos, pot fi pudrate în cacao, pot avea la exterior alune și diverse fructe confiate.

Nuca de cocos 3D

Nuca de cocos este un curs unic de cofetărie. Ca și aspect seamănă foarte mult cu o nucă de cocos reală, atât prin realizarea decorului cât și prin aspectul compoziției. Când secționezi această nucă de cocos se aude sunetul crustei crocante din ciocolată, iar din mijlocul ei curge lichiorul de cocos care îți răsfăță privirea și simțurile.

Tort entrement etajat

Tortul entremet este un tort modern, frumos la exterior cât și la interior, dar și complex în același timp. Complexitatea derivă din faptul că el combină diferite texturi, diverse creme și arome, iar timpul de pregătire este mai mare în comparație cu un tort normal.

Nuga de casă

Nuga este un desert aerat, pe baza de bezea și poate avea o consistentă mai moale sau mai tare și asta în funcție de temperatura siropului preparat. Acest desert ne amintește de copilărie, de timpul petrecut cu prietenii, de perioada în care puteam să savurăm ceva dulce fără să ne gândim la consecințe, de voie bună și de toate jocurile copilăriei care începeau de la 9 dimineața și se terminau seara târziu.

Înghețata de casă

Acest curs îmbină rețete care se realizează la mașina de înghețată și rețete care nu necesită mașina de înghețată. Cu o mașină de înghețată, la prețuri rezonabile, se pot realiza rețete minunate de înghețată.

De asemenea se pot realiza cremoasele parfait fără a fi necesară o mașină de înghețată.BeStoryTeller lucrează permanent la noi cursuri care vor fi disponibile pe parcursul acestui an. O parte din veniturile realizate din vânzarea acestor cursuri va fi direcționată și către programe de susținere/ajutor către copii cu probleme.

Periodic în secțiunea de Cursuri se vor posta cele noi, iar cele existente se pot achizitiona la orice ora din zi sau din noapte.

Echipa editoriala ARTA ALBA aduce la îndemna profesioniștilor sau pasionților din domeniul Cofetăriei, Patiseriei și Horeca, cele mai noi și relevante informații. Astfel, dacă dorești să fii la curent cu știri, tendințe, cursuri sau retețe, poți să te abonezi la Newsletter-ul nostru AICI.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

  1. Va multumim pentru toata increderea acordata cursurilor noastre si ne bucura faptul ca suntem un punct de referinta in Romania, alaturi de marile scoli, in domeniul culinar.
    Multumim tuturor cursantilor care ne sustin si care ne sunt alaturi in fiecare zi,
    Cu drag Echipa Bestoryteller

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente