Puratos aduce și în România programul Cacao-Trace

Puratos România, parte a Grupului Puratos, unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime inovative, cu expertiză în aplicaţii finite pentru industria de panificaţie, patiserie şi ciocolaterie,  lansează și în România programul Cacao-Trace. Programul este gândit să ridice standardele de calitate în industria ciocolatei.

2 milioane de euro, în patru ani

Prin acțiunile acestui program, Puratos își ia angajamentul de a returna 10 eurocenți din fiecare kg de ciocolată sustenabilă vândută direct comunităților de fermieri care trăiesc din agricultura cu cacao. Campania a fost lansată  în anul 2016 și până acum a strâns aproape 2 milioane de euro.

Acești bani au contribuit fie la suplimentarea veniturilor fermierilor cu două salarii, fie ca investiții în comunitățile locale. Astfel, prin programul Cacao-Trace s-au construit 6 școli, o maternitate și 23 de stații de apă potabilă pentru satele din Papua Noua Guinee, Vietnam și Coasta de Fildeș, De asemenea,   au fost oferite 500 de burse școlare pentru copiii fermierilor înrolați în program.

Cofetarii și ciocolatierii, invitați să se alăture campaniei Puratos

În România, Puratos îi încurajează pe toți producătorii de dulciuri, fie că sunt cofetării sau ciocolaterii, să se alăture campaniei folosind ciocolată sustenabilă în rețetele lor, sprijinind, astfel, producția de cacao la nivel global.

Toți clienții noștri și nu numai, pot schimba lumea alăturându-se Programului Cacao-Trace TM. Sute de mii de fermieri de arbori de cacao trăiesc la limita sărăciei extreme și dacă nu sunt susținuți vor renunța la acest tip de culturi. Sustenabilitatea este o obligație civică pentru noi toți, cei din această industrie, dar și pentru consumatori. Ne dorim ca până la finalul anului 2025, să producem și să comercializăm doar ciocolată sustenabilă”, a declarat Gabriela Bereș, country manager Puratos România.

Citiți mai multe pe site-ul Arta Albă despre proiectele celor de la Puratos: Puratos a înființat prima biblioteca de maiele din lume

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.