Sistemele de recuperare a căldurii EkoBlok – Kornfeil

• Sistemele de recuperare a căldurii EkoBlok de la Kornfeil pot reutiliza aproximativ 240 Kw/h, ceea ce înseamnă circa 200 lei/h, traducându-se într-o economie anuală de aproape 1.400.000 lei. Sistemul EcoBlok de la Kornfeil captează energia din gazele arse şi o transformă în apă caldă menajeră şi agent termic pentru încălzirea brutăriei.

Pe lângă fabricarea cuptoarelor de panificație, KORNFEIL se implică activ în proiecte de economisire a energiei necesare în procesul de coacere. Acest obiectiv poate fi atins în două moduri. Prima modalitate o reprezintă reducerea costurilor de producție folosind tehnologii de ultimă oră, care monitorizează continuu atât utilizarea eficientă a energiei primare pentru coacere, cât și producția de abur. A doua opțiune este folosirea energiei reziduale provenite din emisiile de gaze și abur care sunt captate și prelucrate de sistemele de recuperarea a căldurii EkoBlok, tehnologie dezvoltată de către Kornfeil.

Sistem performant pentru utilizarea maximă a căldurii reziduale

Cum se poate crește eficiența în procesul tehnologic de panificație, fără pierderi de energie? Cu ajutorul sistemelor de recuperare a căldurii reziduale EkoBlok nu numai că se economisește 25% din energia necesară procesului de coacere, controlând în același timp emisia de abur și gaze reziduale, dar se obține și o brutărie ecologică. În câteva cuvinte, EkoBlok-ul acționează ca un catalizator, preluând căldura și reținând suspensiile care altfel ar fi fost degajate pe coșuri. Prin conectarea evacuărilor de gaze arse și abur din cuptoare la EkoBlok, se reduc semnificativ costurile necesare montării coșurilor, acesta având o exhaustare unică.

De ce să alegi sistemele EkoBlok – Kornfeil?

EkoBlok este un sistem ecologic pentru utilizarea și prelucrarea completă a energiei poluante provenită din gazele arse și aburul din cuptoarele de panificație cu gaz și ulei, precum și din cazanele de abur și ulei termic.
Energia reziduală trecută prin sistemele EkoBlok se transformă în apă caldă (aproximativ 80°C), reducându-se poluarea prin gazele arse și emisiile de CO2 produse de cuptoarele individuale, protejând astfel mediul.

Utilizarea energiei reziduale

Energia reziduală pentru încălzire produsă prin sistemele EkoBlok – Kornfeil  este folosită pentru obținerea apei tehnologice și utilitare, încălzirea brutăriei, preîncălzirea apei pentru producția de abur.
Această energie reziduală prelucrată prin sistemele EkoBlok poate fi folosită și în alt scop. Trecută printr-un proces de răcire de la 80°C până la aproximativ 8-10°C poate fi utilizată apoi pentru a scădea temperatura aerului din spațiul de lucru și/sau pentru răcirea produselor de panificație.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citește pe Arta Albă și: Dospirea controlată, un ajutor în orice brutărie

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente