Economie de energie și randament crescut cu soluțiile de măcinare oferite de Omas Industries

Începând cu 1966, Omas Industries a fost unul dintre principalii jucători din industria morăritului, datorită abilității de a proiecta echipamente și tehnologii  inovative și instalații de morărit la cheie de ultimă generație.

Astăzi, Luigi Nalon, CEO la Omas Industries, ne oferă o privire de ansamblu cu privire la activitatea Omas Industries pentru lunile următoare.
„În 2015, după ani de cercetări, teste și investiții, am transformat industria de morărit, lansând pe piață Valțurile Leonardo, o tehnologie cu adevărat revoluționară”, spune Nalon.

Moara cu valțuri Leonardo, inovație Omas Industries

Valțul Leonardo, recunoscut la nivel mondial, este o inovație Omas Industries care se mândrește cu multe brevete: suntem singurii care oferă această tehnologie. Leonardo oferă flexibilitate maximă procesului de măcinare, schimbând astfel modul de măcinare în doar câteva secunde (de la forma DD – Dull to Dull la forma SS – Sharp to Sharp). Aceasta permite obținerea de produse diferite din aceeași cereală sau prelucrarea diferitelor cereale fără a compromite performanța de măcinare și calitatea produsului finit.
Toate acestea sunt posibile datorită eliminării roților și curelelor de transmisie și folosirii motoarelor cu inverter (motoare cu magnet permanent) pe fiecare cilindru al valțului.”, adaugă Luigi Nalon, CEO Omas Industries.

Economie de energie

Alt aspect important de luat în calcul, mai ales în această perioadă cu facturi mari la energie, este că Leonardo, datorită sistemului patentat OKS – Omas Kers, permite o economie de energie de circa 15 Kwh/tonă, prin recuperarea energiei cinetice generate de valțuri.
În plus, eliminarea curelelor aduce multe alte avantaje: mentenanța este redusă cu 90%, timpul de pauză tehnică a mașinii devine aproape zero, iar siguranța la locul de muncă este garantată, prin lipsa pieselor de transmisie în mișcare, care prezentau riscuri majore pentru operatori.
Un alt beneficiu îl reprezintă eliminarea unui întreg etaj: montarea motoarelor direct pe axul cilindrului de măcinare, obținându-se astfel construcții mai compacte, suprafața utilă necesară instalării unei mori Omas, precum și costurile aferente, reducându-se substanțial.

Flexy Mill – Omas Industries

Pentru lunile următoare, Omas Industries își dorește să poată oferi clienților săi nu doar echipamente, ci un adevărat sistem de măcinare 4.0, numit Flexy Mill, capabil să ofere flexibilitate maximă întregii fabrici, nu doar în ceea ce privește rețetele, ci și prin reducerea timpilor de producției, prin minimizarea erorilor, îmbunătățind în același timp randamentul și calitatea produsului finit. Acesta este motivul pentru care Omas investește continuu în automatizare și predictibilitate.

Ipack Ima și noua identitate de brand

Toate aceste aspecte și multe altele vor fi prezentate de către Omas la IPACK IMA Milano 2022. Ca de exemplu noul logo și identitatea mărcii, dezvăluite recent pe rețelele de socializare și site-ul web al companiei.
După cum s-a menționat mai sus, în 2015 Omas Industries, prin Leonardo Roller Mill, inovează radical sectorul de morărit, static de aproape două secole. Această adevărată „revoluție a morăritului”, pe lângă faptul că a fost răsplata muncii depuse de-a lungul anilor de cercetare, devine determinarea Omas Industries de a promova revoluționarele valțuri Leonardo în întreaga lume.

Reinventând moara

Astăzi, Omas Industries prezintă clienților și potențialilor săi clienți un nou aspect și o nouă promisiune, de a continua schimbarea și de a se îmbunătăți tehnologic pentru a oferi cele mai bune soluții în sprijinul reprezentanților industriei de morărit care se confruntă cu o piață din ce în ce mai complexă.
„Reinventând moara”, noul lor slogan explică scopul declarat: să gândești dincolo de ce s-a făcut până acum, pentru a proiecta o nouă idee de fabrică de morărit.

Noul logo

Dinamism. Ambiție. Determinare. Flexibilitate. Acestea sunt valorile de bază ale Omas Industries, valori care au dat viață noului logo.
Un logo caracterizat prin litera O, un cerc, un element complet și armonios, reprezentând ciclul de proiectare, de la faza de inginerie până la instalarea și punerea în funcțiune a morii.
Noul logo este în armonie cu pictogramele care prezintă  diferitele etape întâlnite în morărit, respectiv măcinare, curățare, depozitare, descărcare și accesoriile.

Omas Industries va fi prezent la IPACK IMA Milano (3.05.2022 – 6.05.2022), Sala 3, Stand B74-C75.
Produsele Omas Industries vă sunt oferite în România de către Nova Pan SRL.

Citiți pe Arta Albă și: FLEXY-MILL, moara cu valțuri de la OMAS

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.