Se reia depunerea proiectelor prin Măsura 3 granturi pentru invesţii acordate IMM-urilor

  • Prin Măsura 3 sunt finanțate şi investițiile realizate de producători de pâine și produse făinoase
  • Cei înscriși deja vor trebui să aplice din nou pentru finanțarea prin OUG 13012020

Rompan semnalează reluarea procesului de depunere a proiectelor de finanțare prin OUG 13012020, proces întrerupt din cauza unor suspiciuni de fraudare a depunerilor. Ministrul Economiei Claudiu Năsui a declarat,  într-un interviu acordat Economedia, că Măsura 3 se va relua de la zero. Cei deja înscriși sunt nevoiți să aplice din nou dacă vor să beneficieze de granturi pentru investiții. Ministrul vrea ca măsura să repornească luna aceasta, urmând să fie extinse codurile CAEN care pot aplica. Însă nu va mai exista posibilitatea solicitării de bani pentru imobiliare.
În ceea ce privește Măsurile 1 și 2, ministrul Economiei a spus că plățile au început să fie deblocate, din momentul în care a fost adoptată legea bugetului, iar suma acoperă nevoile „cel puțin până la rectificare”.
Reamintim că prin Măsura 3, Ministerul Economiei acordă granturi pentru invesţii cu valoare cuprinsă între 50.000 și 200.000 de euro fiecare. Bugetul total este de 550 milioane de euro. Din aceștia, 478,25 milioane euro sunt ajutor nerambursabil, iar restul cofinanțare asigurată de beneficiarul final. Sunt  finanțate şi investițiile realizate de producători de pâine și produse făinoase.

Soarta granturilor dedicate sprijinirii IMM-urilor prin Măsura 3

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente