Reguli noi în Programul ,,Cornul și laptele în școli”, în perioada pandemiei

Programul ,,Cornul și laptele în școli” aduce câteva schimbări, o dată cu publicarea Hotărârii Guvernului nr.5212021 din data de 24.02.2021 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.64012017 pivind Programul pentru școli al României – Cornul și laptele în școli, în perioada pandemiei.

Obiectul modificării și completarii reglementarii

Se modifică și se completează Hotărârea Guvernului nr. 64012017 pentru aprobarea Programului pentru școli  în perioada 2017-2023 şi pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul şcolar 2017-2018, precum şi pentru stabilirea metodologiei prevăzute la art.2 alin. (3) din Ordonanța Guvernului nr. 1312017 privind aprobarea participării României la Programul pentru școli al Uniunii Europene

Cornul poate fi înlocuit cu biscuiţi sau covrigi

În cadrul scenariilor de organizare şi desfășurare a cursurilor conform prevederilor Ordinului ministrului educației și al ministrului Sănătății nr. 3235/9312021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, porția de corn și/sau baton poate fi înlocuită cu o porție de biscuiți și/sau covrigi uscaţi.

Unde pot fi redistribuite produsele când se suspendă cursurile

Ordinul mai stabilește metodologia de redistribuire a disponibilului de produse contractate în cadrul Programului pentru școli al României, în situația suspendării cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar. Redistribuirea se poate face către organizații umanitare, unități sanitare, de asistență socială, de îngrijire și asistență medico-socială sau în favoarea beneficiarilor Legii nr. 41612001 privind venitul minim garantat, precizează un comunicat ROMPAN.

Deputații au aprobat modificările, legea merge la promulgare

Camera Deputaţilor a adoptat la începutul lunii martie, decizional, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 121/2020 pentru completarea art. 2 din ordonanţa Guvernului 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru şcoli al Uniunii Europene şi pentru adoptarea unor măsuri privind redistribuirea stocurilor de produse înregistrate ca urmare a suspendării cursurilor în unităţile de învăţământ preuniversitar, în baza  metodologiei stabilite prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pe 2 septembrie 2020, proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de prim for sesizat, acum votul Camerei Deputaţilor fiind decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente