„Produsul Românesc”, cel mai apreciat eveniment dedicat preparatelor româneşti

Expo-conferinţa „Produsul Românesc” va avea loc la București, la hotel Caro, în 6 iunie și reprezintă o întâlnire a producătorilor, procesatorilor şi furnizorilor de produse şi servicii pentru toate ramurile conexe industriei agro-alimentare din România cu buyeri din marile reţele de magazine, autorităţi, asociaţii de profil, experţi şi oameni de ştiinţă.

În cadrul expo-conferinţei „Produsul Românesc” va avea loc concursul „Ora de bun gust”, creat din dorinţa de a premia excelenţa în materie de gusturi şi preparate veritabile româneşti. Un juriu format din specialişti şi participanţi deopotrivă vor degusta şi vor vota produsele înscrise. Preparatul cu cel mai mare punctaj de la fiecare categorie va fi recompensat cu trofeul „Gustul Ales”. În mod special, vor fi acordate trofee indiferent de categoria din care fac parte, astfel: un premiu acordat produsului care va avea cel mai mare punctaj total şi un premiu pentru produsul care va primi cele mai multe voturi din partea consumatorilor.

Claudia Bocean, manager RO.aliment, organizatorul evenimentului, spune că: „De patru ani promovăm necesitatea educării consumatorului, din dorinţa de a-l îndrepta spre produsele autentice româneşti. Ne referim la acele alimente care sunt realizate cu materii prime produse în România, procesate în ţara noastră şi care au savoarea preparatelor de odinioară, care ne aduce aminte de gustul bucatelor puse pe masă de bunicile noastre în copilărie. Astfel, ne asigurăm că reţetele româneşti vor fi transmise generaţiilor viitoare. De aceea, organizăm în fiecare an expo-conferinţa „Produsul Românesc”, în care adresăm cele mai importante întrebări autorităţilor şi asociaţiilor de profil, pentru a putea pune industria agro-alimentară românească pe o traiectorie sustenabilă”.

Evenimentul este organizat cu sprijinul partenerilor :  Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL), Asociaţia Română a Cărnii (ARC), Asociaţia Specialiştilor din Morărit – Panificaţie din România (ASMP), ROMALIMENTA şi Asociaţia pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR) şi sponsorilor Ocean Fish, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA), Diana, Aqua D&P şi KUK România.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.