De la 1 iunie, TVA de 5% la produsele BIO

Cota de 5% aplicată produselor ecologie a intrat în vigoare de la 1 iunie, după ce ordonanța de urgență adoptată de Guvern fusese publicată în Monitorul Oficial în 23 mai. 

Măsura se aplică pentru „livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, bio, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”. Autoritățile au luat această decizie pentru că o astfel de facilitate va ieftini alimente de înaltă calitate, în condițiile în care prețul acestor produse este mai ridicat, de regulă, decât cel al produselor similare. Guvernul a luat în considerare statisticile îngrijorătoare referitoare la starea de sănătate de populației și direcțiile de acțiune în domeniul sănătății stabilite la nivel mondial, prin care se încurajează alegerea de alimente mai sănătoase. Asociațiile producătorilor de produse bio, tradiționale și de promovare a alimentului românesc au semnat cu Ministerul Agriculturii un acord pentru reducerea cotei de TVA de la 9% la 5%, aceasta fiind o măsură în favoarea producției, consumului și accesului unei categorii mai mari de consumatori la produse agroalimentare românești de calitate.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.