Făina de cocos, alternativă fără gluten la făina obișnuită

• Extrem de populară printre entuziaștii dietelor low-carb, făina de cocos este o alternativă fără gluten la făina obișnuită.

Pe lângă un impresionant profil nutrițional, făina de cocos, obținută prin măcinarea fină a miezului uscat al nucii de cocos, aduce o suită de beneficii pentru sănătate.

Beneficii ale consumului făinii de cocos

Conform articolului apărut pe Healtline, printre efectele benefice asupra sănătații se numără reglarea nivelului glicemic, o digestie îmbunătățită și chiar scăderea în greutate.

Datorită conținutului de grăsimi saturate sănătoase, va scădea valoarea trigliceridelor din sânge și a colesterolului LDL, protejând astfel inima și susținând buna funcționare a celorlalte organe.

Nu este de neglijat nici aportul de Fier, care la numai o cantitate de 30 g de făină de cocos consumată acoperă un procent de 20% din necesarul zilnic.

Cu aproximativ 39 g de fibre, majoritatea insolubile, la 100 g de făină, conținutul de fibre al făinii de cocos este cel mai mare dintre toate tipurile de făină. Fibrele solubile din făina de cocos dar și fermenții activi vor ajuta de asemenea sănătatea sistemului digestiv.

Utilizarea făinii de cocos

Cantitatea de făină de cocos poate înlocui în preparate numai un procent de 20% din cantitatea de făină obișnuită folosită. Acest lucru se datorează, după cum spun cei de la The Spruce Eats, faptului că este mai densă și absoarbe mai mult lichid.

Se poate folosi atât pentru prepararea produselor de patiserie, cât și pentru obținerea pâinii din făină de cocos, densă și neașteptat de savuroasă.

Gust inconfundabil

Făina de cocos va avea acel gust dulce, exotic, ușor floral și unic al nucii de cocos, deși ușor mai subtil. Pentru cei care folosesc această făină dar nu-și  doresc ca aroma de cocos să preia conducerea în produsul creat, se pot adăuga alte arome mai puternice, cum este cea de ciocolată, care  o va tempera pe cea de cocos.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citește pe site-ul Arta Albă și: Făina de sumac conferă noi calități pâinii

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.