Făina corectată enzimatic – inovație 7Spice

• Făinuri ameliorate vs. făinuri neameliorate. Costuri vs. beneficii
• „Caut o făina naturală, fără adaosuri chimice, din care să obțin pâini crescute, gustoase, cu coaja rumenă și miez pufos”. Acesta este dezideratul oricărui brutar.
Este posibil oare?

Compania ȘAPTE SPICE, leaderul pieței de morărit din Romania, a devenit cunoscută în rândul clienților de panificație și patiserie datorită inovațiilor repetate realizate cu ajutorul tehnologiei avansate din cele patru mori. Aceste inovații au dat naștere unor făinuri de foarte bună calitate, care acoperă toată plaja de produse finite, inclusiv prin soluțiile customizate oferite marilor corporații.

Prima inovație cu care ȘAPTE SPICE   a revoluționat piața românească a făinurilor, crescându-și semnificativ cota de piață, a fost corecția enzimatică.

Până în 2006, soluția pentru a obține pâini ca cele despre care povesteam puțin mai sus era ameliorarea făinurilor, fie de către morar, fie de către brutar, adică adăugarea de diverse substanțe chimice (acid ascorbic, acid citric etc), adică E-uri, care se transmit în produsul finit și sunt asimilate de către consumator.

Ce este corecția enzimatică?

În 2006, după luni de muncă de cercetare, ȘAPTE SPICE a lansat, pentru prima dată în România, făinurile neameliorate, corectate enzimatic. Adică nu mai este nevoie de adăugarea de e-uri în făină, pentru a-i îmbunătăți parametrii. Începând cu acel moment, acest rol este jucat de enzime, compuși organici de natură proteică, naturali, nedăunători, care se regăsesc și în corpul uman și care, în orice caz, se distrug în procesul de coacere, însă efectul lor benefic din punct de vedere al volumului, hidratării miezului, culorii și texturii cojii și chiar al gustului produsului finit – se păstrează.

Făina corectată enzimatic

În toată perioada care a urmat, grija pentru a obține făinuri cât mai curate, sănatoase s-a păstrat.

A urmat lansarea, în 2007, a făinii Grâu Întreg™, singura făina 100% integrală cu o granulozitate similară cu a făinii albe.

Începând cu anul 2015, urmare a creșterii cererii de făinuri complet neameliorate/necorectate, ȘAPTE SPICE a început să valorifice munca de cercetare, derulată pe parcursul mai multor ani, în această direcție. Sunt lansate astfel așa-numitele făinuri “moară”, obținute direct din măciniș, inclusiv gama de făinuri dietetice de graham de grâu, gama de făinuri de secară, toate acestea fiind făinuri neameliorate. Parametrii lor superiori se datorează exclusiv felului în care cerealele sunt sortate, curățate, pregătite și măcinate în morile dotate cu tehnologie de ultima generație.

O nouă inovație

În 2021, ȘAPTE SPICE inovează din nou prin lansarea făinurilor Castelana, prima gamă locală de făinuri profesionale pentru pizza.

Într-o țară în care tehnologia de obținere a unei pizza cu adevărat autentice se afla încă pe curba ascendentă a acumulării de expertiză, făinurile Castelana sunt singurele făinuri locale, produse 100% în România, din grâu 100% românesc și care acoperă întreaga plajă de blaturi, tehnologii de obținere și timpi de dospire – și nu au amelioratori! Doar făină din grâu – și atât.

Făina corectată enzimatic

Portofoliul ȘAPTE SPICE cuprinde în momentul actual peste cincizeci de făinuri E-free, neameliorate chimic, dintre care peste treizeci de făinuri “moara”, adică necorectate nici măcar enzimatic, ce acoperă o sortimentație complexă de produse finite: panificație, patiserie, foietaje, produse congelate, biscuiți, napolitane, covrigei, paste sau pizza.

Informații despre fiecare tip de făină și ingredientele folosite sunt disponibile pe https://www.saptespice.ro/magazin/.

Articol editat de Redacția Arta Albă.

Citiți pe Arta Albă și: Făina și alte secrete pentru o pizza de succes

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente