Sigep – evenimentul de marcă în domeniul Dolce

• Cea de-a 45-a ediție a Salonului Internațional de Gelaterie, Patiserie, Panificație, Ciocolaterie și Cafea de la Rimini își confirmă poziția de lider în industria dolce foodservice.

În 24 ianuarie 2024, la Rimini Expo Centre, s-a încheiat cea de-a 45-a ediție a Sigep, Salonul internațional de gelaterie, patiserie, panificație, cafea și ciocolată lăsând în urmă o frescă a colaborării internaționale, a inovației și a tendințelor culinare sustenabile.

SigepEvenimentul de cinci zile a fost martorul unei convergențe remarcabile a peste 160 de țări, găzduind 1.200 de mărci expozante din 35 de națiuni. În plus, deosebita ocazie a facilitat peste 5.000 de întâlniri de afaceri, cu 500 de cumpărători de top din 84 de țări care au explorat ofertele de ultimă oră ale celor 1.200 de branduri.

Sigep a devenit un punct de referință extinzându-se în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, America de Nord și de Sud, Asia și Asia de Sud-Est, cu o participare semnificativă din țări precum Spania, Germania, România, SUA, China și multe altele.

Sigep

Branduri de renume din industria de profil și-au prezentat produsele, iar standurile au impresionat prin produse inovatoare, creații spectaculoase sau prezentări ale unor pastry chefi de renume.

La standul companiei italiene Lesepidado, Anna Gerasi, Pastry Chef, câștigător World Chocolate Masters Italia 2022, a expus o altă creație impresionantă din ciocolată și ne-a prezentat și un inedit tort în culoarea anului 2024.

Sigep

Competiții internaționale

Expoziția a găzduit, de asemenea, trei competiții internaționale – Gelato World Cup, Junior Pastry World Cup și European Gelato Challenge – cu participanți din 25 de țări, ceea ce a adăugat un plus de dinamism evenimentului.

După trei zile de provocări spectaculoase, echipa italiană a câștigat cea mai importantă competiție internațională pe echipe, Gelato World Cup, la care au participat profesioniști în domeniul Gelato, Patiserie, Ciocolată și Sculptură în gheață din întreaga lume. Locul doi a fost obținut de echipa din Coreea de Sud, iar pe locul trei s-a clasat Ungaria.

Sigep

Câștigătoarea Junior Pastry World Cup este echipa din Franța, urmată de China și Hong Kong, întreaga competiție fiind un show incredibil.

Sigep

Roberto Miranti este câștigătorul concursului Sigep Gelato d’Oro 2024. El va face parte din echipa Italiei în cadrul celei de-a doua ediții a European Gelato Challenge, la Sigep 2025.

Armando Pascarella este campionul italian al Cupei Mondiale Panettone – Panettone de ciocolată, iar Pompilio Giardino este campionul italian al Cupei Mondiale Panettone – Tradițional Panetone.

Sigep

Tema centrală – sustenabilitatea

Sigep 2024 nu s-a axat doar pe întâlniri de afaceri, ci a promovat și educația, prin participarea a 3.250 de elevi din 70 de școli hoteliere și de gastronomie. Proiectul Sigep Academy, care include Sigep Giovani și Sigep pentru școli, a oferit o platformă pentru formare practică și interacțiune cu profesioniștii din industrie.

Sustenabilitatea a apărut ca o temă centrală, economia verde influențând nu numai domeniul înghețatei, ci și sectoarele de patiserie, ciocolată și cafea. Evenimentul a evidențiat o tendință către procese de producție conștiente și un număr impresionant de standuri au expus variante de deserturi gluten free, lactose free și vegane.

Sigep

Nu putea lipsi nici Inteligența Artificială, ca modalitate de explorare de noi frontiere în industrie! În cadrul Vision Plaza, Lucio Pascarelli, expert în strategii de inteligență artificială și Vittorio Santoro, fondator și director executiv CAST Alimenti, au prezentat inovația în îmbunătățirea procesului academic bazată pe inteligență artificială, un instrument creat cu scopul de a oferi un adevărat „manual inteligent” pentru elevi și bazat pe informații furnizate de profesorii de la Cast School, care sunt de încredere, actualizate, verificate și întotdeauna disponibile.

Sigep

De altfel spațiul dedicat inovației a fost în centrul atenției, punând în evidență ingeniozitatea ideilor prezentate și start-up-urile ce pătrund cu curaj în industria de profil prin dezvoltarea unor soluții inedite sau a unor produse aparte, în trend cu piața globală.

În timp ce cortina cădea peste spectacolul acestei ediții, Grupul Expozițional Italian a anunțat următoarea întâlnire – Sigep 2025, programată între 18 și 22 ianuarie, din nou la Rimini Expo Centre.

Sigep

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Covrigul – o istorie veche de sute de ani

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.