Rețetă EatingWell – Toast cu avocado

• Platforma EatingWell, parte a grupului de presă american Dotdash Meredith și un brand premiat de nutriție și stil de viață sănătos, cu peste 140 de milioane de cititori annual, a semnalat Redacției Arta Albă o rețetă actualizată de toast cu avocado, care include detalierea beneficiilor pentru sănătate, întrebări frecvente și 37 de recenzii de top ale utilizatorilor.
• Rețetele EatingWell sunt dezvoltate de experți în alimentație și revizuite de nutriționiști certificați.

Ne place toastul cu avocado! Combinația dintre avocado cremos și pâinea prăjită crocantă nu poate fi întrecută, afirmă specialiștii EatingWell. Când combinați avocado cu pâine integrală prăjită și alte ingrediente nutritive, obțineți o masă sau o gustare delicioasă plină de grăsimi sănătoase pentru inimă și fibre.

Poate fi consumată în variantă vegetariană sau se pot adăuga mai multe proteine prin folosirea somonului afumat, tonului sau ouălor. Iar dacă vă întrebați când este cel mai bun moment pentru a mânca toast cu avocado, răspunsul este oricând: pentru micul dejun, prânz sau chiar o gustare.

Rețetă EatingWell

Ingrediente

  • ½ avocado mic
  • ½ linguriță suc de lămâie
  • ⅛ linguriță de sare kosher
  • ⅛ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 1 felie de pâine integrală, prăjită
  • ½ linguriță ulei de măsline extravirgin
  • ¼ linguriță sare de mare grunjoasă, cum ar fi Maldon, sau piper roșu zdrobit pentru decor (opțional)

Rețetă EatingWell

Mod de preparare

Combinați ½ avocado, ½ linguriță suc de lămâie, ⅛ linguriță sare și piper după gust într-un bol mic. Zdrobiți ușor cu dosul unei furculițe.

Acoperiți 1 felie de pâine prăjită cu amestecul de avocado pasat. Stropiți cu ½ linguriță ulei de măsline și presărați cu sare de mare Maldon și/sau piper roșu zdrobit, dacă doriți.

Valorile nutriționale (per porție): 200 Calorii; 13g Grăsimi; 18g Carbohidrați; 5g Proteine.

Rețetă EatingWell

Sfaturi EatingWell pentru un avocado toast perfect

  1. Folosiți un avocado copt

Un avocado copt este vital pentru această rețetă – căutați unul care este moale, dar nu sfărâmicios. Folosiți-vă palma pentru a strânge ușor avocado pentru a-i verifica gradul de coacere. Dacă folosiți un avocado necopt, acesta va fi greu de făcut piure, iar aroma sa poate fi amară. Trebuie să coaceți rapid un avocado? Puneți-l într-o pungă de hârtie cu un măr sau o pară – aceste fructe produc cantități mai mari de gaz etilen, care ajută avocado să se coacă mai repede. Dacă aveți un avocado copt pe care nu sunteți gata să îl folosiți, păstrați-l în frigider pentru a-l împiedica să se coacă prea mult.

  1. Alegeți pâinea potrivită

Rețeta propusă de EatingWell necesită pâine integrală, deoarece aceasta furnizează mai multe fibre decât cea albă. Dar nu există cu adevărat un răspuns greșit când vine vorba de pâine. Pentru cea mai sănătoasă pâine prăjită cu avocado, încercați pâinea cu cereale germinate, pâinea cu semințe sau pâinea cu maia. Asigurați-vă că folosiți o felie groasă și prăjiți-o bine. Dacă felia de pâine este prea subțire sau nu este prăjită suficient de mult timp, este posibil ca pâinea să nu reziste toppingurilor.

Rețetă EatingWell

  1. Pasați avocado într-un bol

Poate părea mai simplu să pisezi avocado direct pe pâine prăjită, ceea ce cu siguranță se poate face, dar nu recomandăm acest lucru din câteva motive. Se poate găuri felia de pâine, sau se poate înmuia. Mai important, însă, pasarea avocado cu condimente într-un castron asigură distribuirea uniformă a acestor condimente, pentru un gust bine echilibrat la fiecare mușcătură.

  1. Nu evitați condimentele

Asigurați-vă că asezonați avocado înainte de a-l întinde pe pâine prăjită. Începeți cu puțină sare și piper negru proaspăt măcinat, apoi adăugați un strop de suc de lămâie. Aceasta nu numai că adaugă aciditate pentru a scoate în evidență celelalte arome de pe pâine prăjită, dar va ajuta și la prevenirea oxidării avocado dacă nu aveți de gând să îl mâncați imediat. Odată ce avocado este asezonat, întindeți-l pe pâine prăjită și terminați cu un strop de ulei de măsline extravirgin. Și dacă doriți să adăugați un pic de iuțeală, presărați piper roșu zdrobit deasupra.

Rețetă EatingWell

Cele mai bune garnituri și condimente pentru pâine prăjită cu avocado

Atunci când alegeți garniturile și condimentele pentru toastul cu avocado, cei de la EatingWell sunt de părere că idealul este de a păstra lucrurile într-o notă simplă, deoarece permite aromei bogate a avocadoului cremos să iasă în evidență, dar într-adevăr, posibilitățile sunt nelimitate.

  • Legume: Ridichi, castraveți, roșii, microgreens, ceapă, rucola, ierburi proaspete;
  • Brânză: Burrata, mozzarella, feta, brânză de capră, cremă de brânză, brânză de vaci, ricotta;
  • Proteine: Somon sau păstrăv afumat, ou ochi, ou fiert tare, ou poșat, omletă, fasole la conservă, ton, bacon;
  • Condimente: mix de condimente Everything bagel, piper roșu zdrobit, condiment chili și lime, sare de mare grunjoasă, furikake, sos picant, miere picantă, ulei de chili, pesto, sos zhoug.

Rețetă EatingWell

Sfaturi din laboratorul de testare EatingWell

  • Vreți ca avocado să aibă mai multă textură pentru a oferi gustării o altă dimensiune? În loc să îl zdrobiți, încercați să amestecați avocado tăiat cubulețe sau feliat cu condimentele într-un bol înainte de a-l aranja pe pâine prăjită.
  • Aveți un avocado fibros? Deși acele fibre pot fi consumate în siguranță, îl puteți presa printr-o sită cu ochiuri fine pentru a le îndepărta.

Rețetă EatingWell

Note nutriționale

  • Avocado este un fruct plin de nutrienți. O jumătate de avocado are 7 grame de fibre, cu binecunoscute beneficii pentru sănătate, de la îmbunătățirea sănătății intestinelor la ajutor în gestionarea greutății. Fructele de avocado sunt, de asemenea, bogate în grăsimi sănătoase, în special grăsimi mononesaturate. Consumul mai multor grăsimi nesaturate decât grăsimi saturate poate contribui la scăderea riscului de boli cardiovasculare. În plus, sunt o sursă bună de potasiu, care poate reduce tensiunea arterială, și de vitamine B, care susțin funcțiile esențiale ale organismului și digestia sănătoasă.
  • Pâinea integrală este făcută cu făină care conține toate cele trei părți ale bobului: tărâțele, germenul și endospermul. Aceste componente sunt bogate în fibre, vitamine B și alți nutrienți, crescând valoarea nutritivă a pâinii.
  • Un strop de ulei de măsline extravirgin la sfârșit ajută organismul să absoarbă mai bine vitamina E din avocado, o vitamină liposolubilă care este, de asemenea, un antioxidant puternic care ajută la prevenirea deteriorării celulare.

Mai multe variante de Toast cu avocado, precum și alte rețete savuroase și sănătoase găsiți pe site-ul EatingWell.

Material tradus și editat de Gabriela Dan, Redactor-Șef Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Pâinea cu avocado – noua senzație a momentului

spot_img

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Instagram

spot_img

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.