Or Noir™ – Un ciocolatier român descoperă „Aurul Negru“!

• Ciocolatierul Marinel Bejan, de la Cofetaria Damarin din Craiova, combină cu ajutorul programul Or Noir™ arome diferite, obținând o rețetă unică de ciocolată.

Dar ce este, de fapt, Or Noir™? În varietatea uriașă de rețete de ciocolată, artizanii ciocolatieri sunt în permanență în căutarea unui gust unic, inedit, care să devină brandul, semnătura lor. Astfel, Or Noir™ devine universul creator de gusturi unice, un laborator în care artistul ciocolatier găsește resursele necesare pentru a-și exprima creativitatea, fiind sprijinit în demersul său de a-și realiza propria rețetă de ciocolată.

Or Noir™Compania producătoare de ciocolată, Barry Callebaut, cu reprezentanțe la nivel mondial, lansează, prin brandul Cacao Barry®, programul Or Noir™, sau așa-numitul „blending workshop”, în cadrul căruia ciocolatierii își pot crea și semna propriile rețete de ciocolată.

„Mi-am dorit să fiu diferit, să îmi pun amprenta asupra tuturor produselor mele. Am testat mai multe tipuri de cacao, am definitivat un profil al gustului unde am stabilit notele pe care mi le doresc eu și subnotele pe care le poți simți ulterior “, declară ciocolatierul Marinel Bejan.

Tot el adaugă: „Are note puternice de tabac, note puternice lemnoase, dar și note florale. Este o ciocolată cu caracter masculin.“

Primul ciocolatier din Estul Europei cu propria rețetă de ciocolată

A fost convins să își urmeze visul de ciocolatierul Florin Crăciun, rezultând astfel rețeta inedită de ciocolată. „Mi-a luat un an să îl conving să își facă rețeta proprie. Am fost amândoi plecați la Paris să creăm rețeta. A fost o experiență fantastică.Toată experiența a plecat de la aroma de fum a unei mase de cacao din Papua Noua Guinee. I-a plăcut și acela a fost punctul de pornire a rețetei.“

Or Noir™

Laboratorul de cofetărie în care Marinel Bejan își creează rafinatele praline a împlinit anul acesta 20 de ani de la deschidere, maestrul ciocolatier descoperindu-și pasiunea pentru cofetărie în locația deținută de părinții săi. Este primul ciocolatier din Estul Europei care și-a realizat propria rețetă de ciocolată cu ajutorul programului Or Noir™, din cea mai bună selecție de masă de cacao din lume.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă.

Citiți pe Arta Albă și: Industria de ciocolată – trendul de urmat pentru 2023.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.