Rompan: oferta de cozonaci este în creștere anul acesta

• Președintele Rompan, Dl. Aurel Popescu, declară pentru Agerpres că oferta de cozonaci autohtoni va depăşi 7,5 milioane de bucăți în acest an.

În ciuda preţurile mai mari decât anul trecut, provocate de scumpirile din lanțul de producție, Președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase afirmă că peste două milioane de cozonaci vor ajunge la export, în ţările unde există comunităţi mari de români.

„Oferta de cozonaci este mai mare anul acesta, cred că depăşim 7,5 milioane, dar vestea cea mai bună este că avem o cerere mare la export şi sper că vom livra două milioane de cozonaci, în special în ţările unde există comunităţi mari de români.”, declară pentru Agerpres Dl. Aurel Popescu.

Tot el adaugă: „Preţul cozonacilor este între 10 şi 50-60 de lei pe kilogram la cofetării, dar la noi, în industrie, preţurile sunt mai moderate. Vreau să vă spun că ne-am îmbunătăţit gama sortimentală cu tot felul de umpluturi. Am scos şi un cozonac – Hohoho – care are umplutură cu nuci, mere şi stafide sau cu cremă de ciocolată şi rom. Avem umpluturi cu portocală şi rahat, nucă şi stafide. Ne-am pliat pe gustul consumatorilor.”

Rompan

Prețul pâinii s-a stabilizat

Președintele Rompan subliniază că preţul pâinii, raportat la perioada noiembrie-decembrie 2021 este mai mare cu peste 20%, dar în această perioadă s-a stabilizat, iar în perioada sărbătorilor de iarnă va rămâne nemodificat. Totodată, precizează și faptul că prețul pâinii artizanale este mai mare decât cel al pâinii făcute în unitățile industriale, pentru că și costurile de producție sunt mai mari.

„Însă, pentru perioada noiembrie-decembrie, preţurile la pâine sunt mai mari cu procente cuprinse între 21% şi 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La cozonaci cu mai puţin, pentru că nu poţi să ai aşa o creştere, deşi este incredibil ca pe o pungă în care bagi cozonacul să dai 50 de bani faţă de 5 bani cât era până acum.

Nu ştiu, dar unii cred că profită de situaţia asta în care ne aflăm şi hai să mărim, să mărim, să mărim. În fiecare săptămână se măreşte ceva. Noi o să fim obligaţi să punem punga în preţul pâinii. Nu avem altă soluţie, cum se procedează şi la supermarketuri. Ţi-ai luat pungă, plăteşti”, a adăugat Dl. Aurel Popescu.

Rompan

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Interviu Dl. Aurel Popescu, președintele ROMPAN

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.