OMAS – Tehnologia italiană de măcinare cucerește Europa!

• Inventivitatea companiei italiene Omas este evidențiată cu ocazia inaugurării celei mai mari, moderne și performante unități de morărit din Paris, cu o capacitate de producție de 900 tone/zi, recepționată de grupul Soufflet – Invivo, lider mondial în producția și prelucrarea cerealelor.

Satisfacția lucrului de calitate este combinată cu entuziasmul respectării stricților parametri contractuali în ceea ce privește consumul de energie, extracția făinii și eficiența instalației.

De asemenea, au fost chiar depășite așteptările privind puritatea făinii pentru a oferi consumatorilor un produs de o calitate net superioară, pentru protecția sănătății acestora. Nu în ultimul rând, beneficiarul a apreciat seriozitatea cu care au fost respectate și aplicate normele de construcție a echipamentelor în ceea ce privește siguranța și protecția operatorilor în timpul procesului tehnologic.

Moara Flexy din Corbeil, montată în interiorul unei clădiri de beton nou construite, este echipată cu cele mai înalte tehnologii Omas, inclusiv KERS – Kinematic Energy Recovery System și DD – Direct Drive.

OMAS: Tehnologia italiană de măcinare

Tehnologia KERS, brevetată la nivel mondial de către OMAS, permite reducerea costurilor energetice prin diminuarea necesarului de energie electrică a  valțurilor prin recuperarea energiei cinetice neutilizate de la cilindrii de măcinare. Eficiența energetică a fost realizată de asemenea, și prin intermediul plansifterului, mașinilor de curățat cu perii vibratoare, care sunt, de asemenea, echipate cu motoare cu magneți permanenți și care garantează un consum de energie foarte redus, de 2,5-3 A, față de 8-10 A, cât este standardul pentru mașinile acționate prin intermediul curelelor.

Tehnologie italiană de top

Cuplarea directă a motoarelor cu magneți permanenți pe cilindrii de măcinare oferă o flexibilitate maximă în adaptarea vitezei cilindrilor la procesul de măcinare, în funcție de tipul de cereale sau de tipul de produs care trebuie obținut. Această tehnologie permite echipamentului de măcinare să răspundă rapid și prompt la exigențele și dinamismul pieței de profil și să își optimizeze performanțele prin creșterea extracției de făină cu 0,5% față de o moară cu viteză fixă a valțurilor.

Pe lângă eficiența energetică și flexibilitatea de măcinare, se poate spune că moara Corbeil este una dintre cele mai eficiente și performante din Europa, datorită înaltului nivel al tehnologiei și a unei mentenanțe reduse, garantând o siguranță maximă pentru operatori; absența curelelor de acționare a valțurilor asigură un nivel suplimentar de siguranță și reduce spre zero mentenanța.

OMAS a acordat o atenție deosebită fiecărui detaliu.

Printre exemple se numără recuperarea căldurii pentru a optimiza aerul din procesul de măcinare; toate echipamentele din moară au fost proiectate fără margini ascuțite (cu colțuri rotunjite) și cu profile închise și etanșate pentru a asigura cele mai înalte standarde de igienă și siguranță alimentară, fiind utilizate materiale conform standardelor în vigoare, pentru a preveni degradarea și contaminarea alimentelor.

Echipamentele Omas vă sunt oferite în România de către compania Nova Pan din Brașov.

Articol tradus și editat de Redacția Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Mixurile de făină – ingrediente pentru o nutriție mai bună

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.