Importanța refrigerării adaptate exigențelor bucătăriilor profesionale

• Atunci când se lucrează continuu cu alimente proaspete, pentru a respecta legislația privind siguranța, igiena și pentru a reduce risipa de alimente, o bună refrigerare devine o necesitate, iar compania Gemm se află în prima linie.

Termenul „refrigerare” nu se referă doar la frigiderele casnice și la tejghelele frigorifice din supermarketuri. În zilele noastre, refrigerarea este fundamentală pentru depozitarea corectă a produselor alimentare și pentru menținerea siguranței alimentare și nutriționale. Este atât de importantă încât a devenit unul dintre elementele de bază  pentru sectorul de retail.

Dacă în trecut, problema era cum să depozităm alimentele, acum, când dezbaterile despre risipa de alimente sunt la ordinea zilei și tehnologia avansează, accentul se pune pe depozitarea eficientă și eficace a alimentelor. Este ceea ce a făcut compania italiană Gemm: să se concentreze pe calitate și tehnologie de ultimă oră.

Importanța refrigerării

Datorită atenției constante la tendințele pieței și dezvoltării know-how-ului tehnologic, astăzi Gemm a devenit compania lider și punctul de referință atât pentru Italia, cât și pentru străinătate, în producția de echipamente frigorifice pentru cateringul profesional.

Principiul de bază al companiei este studiul atent și deosebit al nevoilor sectorului, precum și aplicarea tehnologiei avansate în fabricarea și dezvoltarea producției: de fapt, compania utilizează cel mai avansat software de proiectare 3D din lume pentru a dezvolta echipamente frigorifice performante și fiabile, evitând orice risc datorat conservării inadecvate a alimentelor.

Cu produse fiabile și designuri atractive, GEMM activează în prezent în cele mai importante sectoare alimentare, cum ar fi cateringul, pizzeria, cofetăria și gelateria. Fiecare dintre aceste sectoare are nevoi și cerințe diferite, motiv pentru care echipamentele profesionale de refrigerare sunt variate și adaptate în funcție de utilizările și sectoarele pentru care sunt concepute.

Catering și pizzerie: păstrarea calității ingredientelor

Bucătăria italiană este foarte apreciată în străinătate, dar nu este suficient să știi să prepari un fel de mâncare. O parte esențială a calității felurilor servite într-un restaurant este sistemul de conservare și refrigerare a ingredientelor. Alegerea atentă a diferitelor tipuri de frigidere, în funcție de ingredientele care se folosesc de obicei, garantează siguranța și igiena, contribuind la satisfacția finală a clienților.

GEMM proiectează dulapuri frigorifice cu regim „tropicalizat“ capabile să funcționeze chiar și în cele mai calde climate, cu performanțe și eficiență energetică ridicate. Acesta este cazul liniilor tradiționale în sectorul gastronomic SPACE și SPACE PLUS, care oferă dulapuri și vitrine frigorifice construite în întregime din oțel inoxidabil, cu compresoare silențioase și cu consum redus de energie.

În ceea ce privește sfera răcirii rapide, sunt propuse noile linii RUNNER BASIC și TOP, adică tot ce poate oferi mai bun tehnologia de refrigerare de pe piață în materie de performanță: echipamentele sunt dotate cu sisteme îmbunătățite pentru a putea face față chiar și la sarcini de lucru ridicate, garantând întotdeauna fiabilitate maximă, estetică și hidratare corectă a produsului.

Nu doar în cazul restaurantelor: chiar și pizza, pentru a fi rafinată, trebuie să dispună de calitate în fiecare ingredient care o alcătuiește. Compania GEMM s-a gândit și la pizzerii, dezvoltând unități frigorifice modulare pentru pizzerii, mese și dispozitive de congelare, integrându-le cu ecrane tactile intuitive pentru a seta temperaturile corespunzătoare ciclurilor de lucru.

Patiserii și gelaterii: importanța păstrării gustului alimentelor

GEMM propune, de asemenea, numeroase soluții concepute special pentru gelaterii și patiserii care, de-a lungul anilor, au fost adoptate din ce în ce mai mult nu doar de artizanii italieni, ci și de cei din străinătate.

Acestea sunt reprezentate de mesele frigorifice din seria LABOR, echipate cu un sistem de refrigerare performant pentru conservarea perfectă a produselor proaspete de patiserie și de dulapurile frigorifice din seria DELICE, concepute pentru a fi utilizate ca dulap frigorific de patiserie sau congelator de înghețată.

Toate modelele sunt realizate în întregime din oțel inoxidabil, conform celor mai înalte standarde de calitate: toate tipurile de dulapuri frigorifice, datorită celulei cu colțuri rotunjite, permit o igienă maximă prin facilitarea curățării interne și sunt, de asemenea, echipate cu o garnitură de blocare magnetică pentru o înlocuire ușoară.

Nu în ultimul rând, pentru sectorul de gelaterie, deținerea unor utilaje fiabile și performante este esențială pentru a obține un rezultat excelent. De fapt, anotimpul în care înghețata este cel mai popular aliment, adică vara, impune lucrul la temperaturi ridicate. Tocmai de aceea, Gemm oferă soluții și echipamente ușor de utilizat, dar capabile să reziste la ritmuri de lucru stricte și la temperaturi mai ridicate, garantând conservarea optimă a înghețatei fără a compromite caracteristicile organoleptice ale produselor.

Echipamentele Gemm garantează conservarea în condiții excelente a fiecărui ingredient sau produs finit, reprezentând alegerea firească pentru o afacere în sectorul alimentar, îmbunătățind performanțele laboratorului sau ale magazinului de desfacere.

Gama de echipamente dezvoltate de compania Gemm este comercializată în România de Nova Pan din Brașov.

Importanța refrigerării

Articol tradus și editat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă.

Citiți pe Arta Albă și: NEW RUNNER – Răcire prin șoc termic

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.