Mistral – gama de cuptoare cu convecție și aburi de la Bake Off Italiana

• Cu o experiență de peste 30 de ani în industria de profil, compania italiană Bake Off produce cuptoare adaptate atât exigențelor profesioniștilor din domeniu, cât și tendințelor pieței.

În 1984 Giorgio Borghi începe o mică afacere pentru producția de cuptoare modulare, în perfectă concordanță cu dezvoltarea economică italiană din acea perioadă. Această afacere se bucură de un real succes, fondatorul decizând extinderea sediului și introducerea unor inovații care au dat imediat un impuls remarcabil afacerii sale.

După consolidarea poziției pe piața italiană, în anul 1986, Giorgio Borghi înființează compania Bake Off Italiana, inspirată de renumita metodă „bake-off”, care constă în coacerea rapidă a pâinii sau în încălzirea pâinii congelate.

Gama de cuptoare Mistral apare în anul 1995, fiind o inovație importantă pentru piața de panificație. Specificațiile tehnice și performanța s-au îmbinat cu designul și gustul, transformând coptul într-un adevărat spectacol. Compania Bake Off devine astfel cunoscută în întreaga lume, gama de cuptoare Mistral fiind în continuare preferata profesioniștilor din domeniu.

Mistral

Tehnologie de top, simplitate în utilizare

O combinație între tradiție, cercetare și inovație, gama Mistral oferă în piața de profil cuptoare compacte, flexibile și de înaltă tehnologie pentru pâine și produse de patiserie artizanale, congelate sau precoapte.

O linie de cuptoare modulare, cuptoarele Mistral pot fi suprapuse și combinate cu dospitoare sau alte accesorii pentru a le crește potențialul, fiind prevăzute cu controlul temperaturii în interiorul camerei de coacere, cicluri de coacere programabile până la 10 trepte, posibilitatea  de reglare a vitezei ventilatorului și sistem de spălare automată.

Cuptoarele Mistral au încorporat un ecran LCD TFT color de 7 inci, protejat de o sticlă de 5 mm grosime, cu funcționalitate multi-touch, de lungă durată în majoritatea mediilor, rezistent la contactul cu apa, praful și grăsimea. Este dotat cu o interfață simplă, intuitivă și personalizabilă, gestionare rapidă a rețetelor utilizatorului, 500 de rețete programabile, în peste 30 de limbi, dotat și cu programe de preîncălzire.

Mistral

Precizia electronicii, simplitatea și claritatea pictogramelor panoului de control VISION, libertatea de a seta și de a schimba oricând parametrii de coacere: timpul, temperatura în cameră sau în sondă, delta T, echilibrul uscat/vapori și viteza ventilatoarelor se combină pentru rezultate optime în procesul de producție de fiecare dată, chiar și prin comenzi de la distanță.

Cinci variante de coacere

Cuptoarele Mistral sunt disponibile în cinci variante de coacere: prin convecție, cu abur, cu ciclu mixt de convecție și abur, cu ciclu mixt de convecție și aer uscat și coacere cu ciclu mixt de convecție și umidificare.

Garanția tehnologiei de top „Made in Italy” face posibilă și  gestionarea automată a coșului de fum cu posibilitatea de parțializare și programare a timpului de deschidere. Aceasta pentru a avea mereu sub control echilibrul abur/uscat în cameră.

Totodată, se poate programa și preîncălzirea automată a cuptorului, o funcție esențială pentru a garanta o coacere perfectă. Aducerea cuptorului la temperatura ideală înainte de coacere la gama Mistral este facilă, fiind suficientă alegerea și pornirea programului dorit, iar cuptorul va ajunge automat la temperatura optimă, semnalizând când este gata și menținând temperatura până în momentul coacerii.

Mistral

De altfel, tot ceea ce se întâmplă în interiorul cuptorului este monitorizat și înregistrat continuu. Data și ora, programul efectuat, temperatura din camera de coacere, echilibrul uscat/vapori, ventilația, temperatura la miezul produsului, timpul scurs, alertele și semnalele de eroare pot fi vizualizate pe ecranul cuptorului și pot fi exportate pentru procesare ulterioară sau pentru imprimare prin intermediul conexiunii USB.

Atenție acordată eficienței energetice

Iar pentru a evita modificările accidentale sau eronate ale programelor de coacere stocate, este posibilă introducerea unei parole de protecție care blochează accesul la programare, lăsând în același timp programul liber pentru a fi utilizat.

Atenția specialiștilor companiei italiene se concentrează și pe eficiența energetică și pe standardele europene din ce în ce mai restrictive, care fac ca cererea de sticlă cu emisivitate redusă să crească. Astfel, cuptoarele din gama Mistral au sticlă cu emisivitate redusă datorată unui strat care contracarează eficient pierderile de căldură. K Glass™ oferă performanțe semnificativ mai mari în ceea ce privește izolarea termică, precum și rezultate bune de economisire a energiei, reducând astfel costurile. Geamul interior poate fi deschis și poate fi curățat cu ușurință.

Nu în ultimul rând, sistemul inteligent de spălare garantează o curățare perfectă și o igienizare completă a camerei de coacere. Sistemul de spălare BakeCLEAN vă permite să alegeți modul de spălare care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră; modelele Mistral au 4 moduri de spălare: delicat, normal, intensiv și super intensiv.

Lumina LED albastră specială poziționată în cadrul ușii permite identificarea celor mai persistente reziduuri de murdărie. Din acest motiv, utilizarea luminilor LED albastre instalate pe cuptoarele Mistral garantează un control mai mare al proceselor de curățare și igienizare. În plus, datorită eficienței sale ridicate, garantează un consum foarte redus și performanțe ridicate.

Gama completă de cuptoare dezvoltate de compania italiană Bake Off vă este oferită în România de către Nova Pan din Brașov.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă.

Citiți pe Arta Albă și: Piața de panificație din România

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.