Brandul italian de înghețată LA ROMANA a ajuns pe piața românească

Grupul Arsis a deschis prima gelaterie LA ROMANA în centrul comercial Afi Cotroceni din București. Brandul italian de înghețată artizanală, cu o tradiție de peste 70 de ani, a intrat pe piața din România în sistem de franciză. Dintre cele 90 de arome existente, doar 28 sunt disponibile în țara noastră. Gustul este același ca în Italia, o parte dintre ingrediente fiind aduse chiar din peninsulă.

Investiția financiară a fost de aproximativ 350.000 euro, dintre care 240.00 euro au fost direcționați către achiziția de echipamente. Grupul Arsis își dorește să obțină exclusivitatea brandului LA ROMANA, iar în viitor să deschidă și alte locații în București și provincie.

Apetitul clienților români pentru gelaterie artizanală este din ce în ce mai mare, astfel că decizia de a investi în acest business a fost una dictată de piață. De altfel, deschiderea unei gelaterii artizanale este o idee mai veche, dar care aștepta momentul oportun pentru implementare. Am ales să investesc în franciza LA ROMANA, în primul rând pentru gust. Am călătorit în Italia de mai multe ori pentru a degusta și vizita diverse gelaterii, iar gustul și diversitatea sortimentelor LA ROMANA m-au impresionat și m-au convins. Apoi, conceptul acestui brand, de la mobilier și până la modul de prezentare și servire, este unic prin eleganța și rigurozitatea sa. Iar faptul că înghețata La Romana a trecut testul timpului și este atât de iubită în întreaga lume a fost un argument în plus”, e declarat Radu Mirea, acționar majoritar Arsis Group.

Pe lângă înghețată, în laboratorul propriu al punctului de vânzare din Afi Cotroceni mai sunt pregătite și alte deserturi artizanale: torturi, cramble, clătite, biscuiți, produse de patiserie pe bază de gelato. Toate sunt preparate din ingrediente naturale de înaltă calitate: lapte, ouă și unt din ferme ecologice locale, frișcă artizanală, fructe proaspete, gemuri naturale certificate organic, semințe și fructe uscate aduse din Italia. Fiecare sortiment este produs în cantități mici, astfel încât durata medie să nu depășească trei ore.

desert la romana

gelato la romana

Primul salon de înghețată LA ROMANA s-a născut în centrul istoric al orașului Rimini, în anul 1947. Afacerea poartă numele fiicei fondatorului, Romana. Deși ulterior business-ul a fost vândut maestrului gelatier Vito Zucchi și celor doi fii ai lui, aceștia au păstrat denumirea și valorile brandului: tradiție, cercetare, inovație și emoție. Începând cu anul 2013, LA ROMANA și-a început extinderea în Europa, ajungând astăzi la peste 50 de gelaterii.

Grupul Arsis este unul dintre cei mai vechi și mari retaileri independenți din piața de telecom, fiind înființat în 1991. Pe lângă afacerile în acest domeniu, grupul deține și operează alte trei restaurante Subway pe piața locală.

Facebook: Gelateria La Romana (Bucarest, AFI Mall Cotroceni)
Website: www.gelateriaromana.com

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.