Belcolade Selection No Added Sugar: Ciocolata belgiană care îți încântă simțurile

• Belgienii sunt cunoscuți pentru pasiunea lor pentru ciocolată și pentru abilitatea de a crea cele mai fine produse pe bază de ciocolată din lume.
• Din fericire, ciocolatierii pasionați au acces la ciocolata belgiană de înaltă calitate chiar aici, în România, datorită sortimentelor de ciocolată Belcolade. Și dacă adăugăm și cea mai recentă inovație, Belcolade Selection No Added Sugar, o ciocolată delicioasă și sănătoasă, care păstrează gustul autentic și textura fină a ciocolatei tradiționale belgiene, atunci avem cu siguranță cea mai bună soluție pentru deserturile și torturile prietenoase cu dieta.

Ciocolata – un ingredient fascinant

Ciocolata Belcolade este dovada că cei de la Puratos sunt experți în gustul ciocolatei. Este creată numai din ingrediente de calitate, cum ar fi boabele de cacao atent selecționate și fermentate, untul de cacao pur și vanilia naturală, cu scopul de a realiza produse de calitate superioară cu gust inegalabil.

În plus, este obținută din surse durabile, influențând pozitiv industria ciocolatei în beneficiul oamenilor din întreaga lume. De aceea, Belcolade este soluția potrivită, de fiecare dată. Veritabilă, versatilă, extrafină, provenită din agricultura sustenabilă Cacao-Trace și produsă exclusiv în Belgia. Tot ce-ți poți dori pentru a obține cele mai savuroase produse de ciocolată.

Însă ceea ce face Belcolade Selection No Added Sugar să fie o ciocolată cu totul specială este faptul că nu conține zahăr adăugat, este îndulcită cu îndulcitori naturali, fiind potrivită consumatorilor care trebuie sau doresc să evite zahărul în alimentația lor. Marele plus îl constituie și faptul că ciocolata care nu are adaos de zahăr este mai sănătoasă decât alte produse similare, fără a compromite gustul sau experiența de a savura o ciocolată fină belgiană. Ca să nu mai spunem că, fiind 100% sustenabilă, este și o sursă de inspirație pentru maeștrii ciocolatieri care vor să protejeze resursele planetei pentru generațiile viitoare.

Belcolade Selection No Added Sugar

Fără zahăr adăugat

Zahărul nu doar că oferă ciocolatei savoare, dar influențează și textura și volumul.
Cum reușeste Belcolade Selection No Added Sugar să își mențină lucrabilitatea și fluiditatea, fără a avea zahăr adăugat? Cheia o reprezintă îndulcitorii naturali, pe care specialiștii Puratos i-au ales și i-au combinat într-un mod specific, astfel încât să obțină o compoziție echilibrată și stabilă. Aceeași care face ca deserturile create cu ajutorul acestui ingredient să fie un real succes.

În locul zahărului, s-a folosit îndulcitorul natural maltitol, care are o structură moleculară similară cu zahărul și astfel poate fi folosit ca înlocuitor. Avantajul? Poate fi procesat în mod similar cu zahărul, permițând astfel ciocolatei să își păstreze textura și volumul.

Însă nu doar îndulcitorii dau valoare ciocolatei, ci și tehnologia de producție avansată care se asigură că ciocolata fără zahăr va rămâne fină și cremoasă. În final, rezultatul este o ciocolată fără adaos de zahăr, care oferă aceeași textură și gust ca ciocolata tradițională, dar cu mai puține calorii și fără efecte negative asupra nivelului de zahăr din sânge.

Trei sortimente de ciocolată – o experiență autentică

De zeci de ani, Puratos perfecționează continuu gustul ingredientelor dezvoltate pentru a oferi clienților cea mai bună calitate care să le pună în evidență creațiile. Prin programul Health & Well-Being, Puratos lucrează neobosit pentru a îmbunătăți valoarea nutritivă a produselor lor și pentru a lansa alternative sustenabile și mai sănătoase.

Fiind dedicată ciocolatierilor și cofetarilor, compania Puratos le oferă acestora o gamă variată de ciocolată veritabilă, fără zahăr adăugat. În gama Belcolade Selection apar astfel trei sortimente noi de ciocolată: ciocolată cu lapte fără zahăr adăugat, ciocolată albă fără adaos de zahăr și ciocolată neagră fără zahăr care te fac să vezi viața în… roz.

Gustul clasic al ciocolatei belgiene. Zero compromis.

Textura acestei ciocolate este fină și netedă. Gustul este plin și complex, cu note ușor dulci, dar și accente amărui și fructate. Și tocmai această combinație de arome face din ciocolata fără adaos de zahăr o soluție care poate fi folosită în cele mai diverse produse de cofetărie, de la deserturi rafinate la prăjituri clasice reinventate sau chiar la produse de patiserie.

De asemenea, ciocolata Belcolade Selection No Added Sugar are un impact pozitiv asupra rețetelor, datorită faptului că nu conține zahăr adăugat, dar păstrează același gust al ciocolatei autentic belgiene. Cu alte cuvinte, această ciocolată se poate folosi în orice rețetă în locul ciocolatei cu zahăr, fără a schimba proporțiile și fără a compromite textura sau gustul general al produselor.

La ce sunt atenți consumatorii

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă ca aportul de zaharuri, fie adăugate în alimente, fie prezente în mod natural, să fie mai puțin de 10% din energia totală. Cu toate acestea, 2/3 din țările din întreaga lume consumă peste nivelul maxim de 50 g zahăr pe zi.

În ultimii ani, am asistat pe piața din România la o creștere a interesului pentru produsele fără zahăr adăugat, de la băuturi și iaurturi, la cereale pentru copii și produse de patiserie. Iar dacă în pandemie a crescut interesul pentru un stil de viață sănătos, un an mai târziu trendul a continuat și 3 din 10 români din mediul urban consumă (și) dulciuri fără zahăr.

Ciocolata este preferată în primul rând pentru că este delicioasă – și așa va rămâne. Iar ciocolata fără zahăr adăugat e și mai gustoasă, deoarece contribuie la sănătatea și starea de bine a consumatorilor. Alege o ciocolată la fel de savuroasă ca povestea pe care o spune și reinventează-ți creațiile de ciocolată cu Belcolade Selection No Added Sugar, alăturându-te ciocolatierilor care creează deserturi din ciocolată fără zahăr.

Despre Puratos

Puratos este un grup internațional, care oferă o gamă completă de materii prime și servicii inovatoare pentru industria de panificație, patiserie și ciocolaterie. Compania a fost fondată în 1919, iar sediul central se află în Belgia.

Puratos își propune să-și ajute clienții să atingă succesul în afacerile lor, transformând tehnologiile și experiențele din culturile alimentare globale în noi oportunități.

Susține proiecte durabile care să vină în spijinul nevoilor actuale ale societății și ale planetei, creând soluții alimentare inovatoare pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor de pretutindeni.

Puratos România este unul dintre principalii jucători din sectorul de ingrediente pentru industria alimentară, având un portofoliu extins de produse, printre care maiele active și inactive, cereale încolțite și infuzate în maia lichidă, ciocolată belgiană Belcolade, umpluturi cu fructe, glazuri, creme fine pentru deserturi.

Articol editat de Redacția Arta Albă.

Citiți pe Arta Albă și: Irisul negru – o nouă sursă pentru zahăr

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.