Rețetă – Turtă dulce glazurată cu Royal Icing

Perioada sărbătorilor de iarnă reprezintă cel mai bun moment pentru a prepara turtă dulce. Bunătățile desprinse din poveștile cu Hansel și Gretel pot avea orice formă dorită, însă un singur gust inconfundabil. Cu siguranță, acest desert îi va încânta atât pe copii, cât și pe adulți.

Rețetă oferită de Chef cofetar Ana Consulea

Ana ConsuleaAna Consulea este Chef cofetar și antreprenor, cu un nume puternic în industria preparării produselor dulci. Viziunea sa despre prăjituri și înghețată este exprimată zilnic prin prisma celor două afaceri pe care le-a fondat: cofetăria Zexe Braserie și gelateria Zelato. Calitatea ingredientelor și implicit a produselor, precum și atmosfera transmisă clienților ori de câte ori interacționează cu aceștia, au contribuit foarte mult la conturarea celor două branduri. Ana Consulea se consideră astăzi „un cofetar și un antreprenor îndrăgostit de munca și de viața sa”, care a evoluat organic și natural.

Povestea Anei Consulea în laboratorul de cofetărie a prins contur datorită Școlii de cofetărie din Montbeliard, Franța, pe care a urmat-o în anul 2012. Patru ani mai târziu a deschis cofetăria Zexe Braserie, iar în vara acestui an gelateria Zelato. În prezent, predă și cursuri de cofetărie la DallesGo, în cadrul cărora participanții deslușesc tainele ascunse ale cofetăriei.

Unul dintre premiile de suflet ale Anei, care atestă profesionalismul său, este „Pastry Chef of the Year”. Distincția i-a fost oferită în 2019 de prestigiosul ghid Gault & Millau. De asemenea, trei ani la rând (2017, 2018, 2019) a câștigat premiul pentru „Cel mai bun Pastry Chef din România” în cadrul Galelor Horeca Awards.

Turta dulce este formată din:

• Aluat
• Royal Icing pentru decor

Aluat turtă dulce

Ingrediente (pentru 1,5 kg de cocă)
300 g – Miere
300 g –  Zahăr
120 g – Nucă
600 g –  Făină
12 g – Scorțișoară pudră
5 g – Nucșoară pudră
5 g – Ghimbir pudră
2 g – Cuișoare pudră
2 g – Piper măcinat
Coaja de la o portocală
60 g – Rom
150 g – Ouă (3 bucăți)
5 g – Bicarbonat

Preparare:
Pasul 1
Puneți pe foc mierea, zahărul și nuca măcinată. Când se topește zahărul (aprox. 70° C), luați de pe foc și adăugați jumătate din cantitatea de făină (300 g), amestecând continuu cu o spatulă solidă.
• După ce făina s-a încorporat, adăugați condimentele, toate măcinate fin.
• Înfoliați amestecul în plastic alimentar uns cu ulei și lăsați la temperatura camerei aproximativ 4 ore.
Puteți realiza acest amestec și în bolul mixerului, folosind spatula.

Pasul 2
• Odată răcită, puneți compoziția în bolul mixerului, împreună cu romul și ouăle, și amestecați cu cârligul. Nu vă speriați dacă amestecul este tare, așa trebuie să fie.
•  Adăugați restul de făină (300 g) și bicarbonatul.

Pasul 3
• Lăsați la frigider, în folie de plastic la contact, timp de cel puțin două ore, sau, ideal, până a doua zi.
• Coaceți diferite forme, la 150° C, timp de 12-14 minute, în funcție de mărime.
• Lăsați turta dulce la răcit la temperatura camerei, cel puțin 3-4 ore, apoi decorați.

Royal icing

Ingrediente
90 g – Albuș pasteurizat
600 g – Zahăr pudră
15 g – Zeamă lămâie

Preparare
• Amestecați toate ingredientele în mixer, iar la final adăugați colorant alimentar (în funcție de modelul pe care doriți să îl obțineți).
De preferat este să folosiți un colorant alimentar hidrosolubil gel.
• Lăsați royal-ul la frigider, acoperit la contact.
Atenție! Să nu pătrundă aerul, pentru că altfel royal-ul se va usca și nu va mai putea fi folosit.
Puneți icing-ul în posh și decorați după preferințe.
• Lăsați turtele să se usuce într-o cameră uscată, apoi depozitați-le într-o cutie închisă și păstrați-le la temperatura camerei.

turta dulce zexe

turta dulce

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.