Rețetă – Praline în două straturi

Rețetă oferită de chocolatier Alina Lungu (Luado Chocolate®)

alina lungu luadoCiocolata – preferata tuturor. Alina și Dorian Lungu sunt fondatorii unei puternice afaceri de familie din Brașov – Luado Chocolate®. Cei doi soți, alături de o echipă dedicată și unită, au reușit de-a lungul anilor să își facă propriul brand cunoscut la nivel local și național. Pasiunea și dragostea pentru prelucrarea ciocolatei reprezintă baza fiecărei praline marca Luado.

„Ne-am dorit ca interiorul unei praline să fie întotdeauna o surpriză plăcută, așadar am creat umpluturi care să satisfacă și cele mai fine papile gustative: infuzii de mentă, chilli şi ghimbir, creme pe bază de fructe, gianduja, pastă praliné, marțipan sau ganache-uri aromatizate cu Cointreau, Whiskey, Champagne, vin Riesling, Kahlua, Bailey’s, rom sau cognac. Texturile sunt date de semințe, fructe confiate, nuci, biscuiți franțuzești și fulgi de ciocolată. Ne-am propus să stârnim pofta de dulce folosind tot spectrul de simțuri și, de aceea, lucrăm cu toate tipurile de ciocolată: albă, neagră, lapte şi Ruby. Producţia limitată și atent gestionată asigură prospeţimea continuă a produselor oferite de Luado Chocolate®, acesta fiind unul dintre lucrurile care ne caracterizează și, totodată, recomandă. Noi producem manual fiecare pralină şi îi adăugăm un strop de pasiune alături de ingredientele care vă vor lăsa gura să tânjească după următoarea muşcătură.” – Alina Lungu, chocolatier Luado Chocolate®.

În cei peste 9 ani de activitate, Luado Chocolate® a organizat zeci de evenimente, prezentări și degustări pentru a promova ciocolata de calitate cât mai multor consumatori și specialiști interesați. Aproape 8000 de persoane din România și din străinătate au aflat despre produsele Luado și întreg procesul din spatele preparării „micilor plăceri nevinovate”. În 2019, Luado și-a creat propriul centru de demostrații şi degustări, unde participanţii de toate vârstele au ocazia să afle informații despre savoarea pralinelor, originea ciocolatei, procesul de fabricaţie, dar şi despre consumul sănătos de ciocolată.

Echipa Luado Chocolate® dorește să îi mulţumească și pe cei mai pretenţioşi consumatori, dezvoltând astfel o comunitate în creştere care apreciază calitatea și prospeţimea produselor din ciocolată. Sortimentele Luado se pot găsi online (www.luado.ro) sau în cele trei magazine de prezentare din Brașov (str. Poarta Schei nr. 2, str. Crișului 18 – Complex Magnolia și str. Zaharia Stancu nr. 1 – Food Court Coresi).

 

Desertul este format din :

• Ganache cu ciocolată Ruby
• Ganache cu ciocolată 75% cacao origine Tanzania
• Ciocolată roz sau neagră pentru decor
• Petale de trandafir glasate

Ganache cu ciocolată Ruby (rama 1)

Ingrediente:
75 g – smântână 35% grăsime
20 g – glucoză
25 g – sorbitol
30 g – piure trandafir, litchi și zmeură
450 g – ciocolată Ruby

Preparare:
• Pregătiți prima ramă cu un strat subțire de ciocolată neagră la bază.
• Puneți smântâna cu zaharurile (glucoză și sorbitol) într-un recipient pe foc și amestecați continuu până ce amestecul ajunge la o temperatură de 60 °C.
• Adăugați piureul de trandafir, litchi și zmeură și amestecați până la omogenizare.
• Adăugați compoziția peste caleții (bănuții) din ciocolată Ruby și mixați.
• Turnați amestecul obținut într-o ramă de 24 x 24 cm x 5 mm înălțime și introduceți apoi la frigider.

reteta praline ciocolata roz

Ganache cu ciocolată 75% cacao origine Tanzania (rama 2)

Ingrediente:
220 g – smântână 35% grăsime
20 g – glucoză
20 g – sorbitol
350 g – ciocolată Tanzania Cacao Barry 75% cacao
60 g – unt Elle & Vire 82% grăsime

Preparare:
• Puneți smântâna cu zaharurile (glucoză și sorbitol) într-un recipient pe foc și amestecați continuu până ce amestecul ajunge la o temperatură de 60 °C.
• Adăugați compoziția peste caleții (bănuții) din ciocolată neagră și amestecați.
• Adăugați untul și mixați ganache-ul până la omogenizare.
• Turnați compoziția în a doua ramă, peste ganache-ul Ruby.
• Lăsați la frigider minim 12 ore.

Compoziția totală este pentru 4 rame de 24 x 24 cm.

 

Decorare

• A doua zi scoateți compoziția de la frigider și tăiați-o în bucăți de 2,5 x 2,5 cm.
• Îmbrăcați fiecare bucată în ciocolată temperată (Ruby sau neagră, după preferință) cu ajutorul unei furculițe cu 3 tije.
• Decorați fiecare pralină cu o petală de trandafir glasată.
• Păstrați pralinele la o temperatură de 12-18 °C, umiditate maximă 60%.

reteta praline ciocolata roz

reteta praline ciocolata roz luado

Vezi și rețeta pentru Tablete de ciocolată Ruby cu diferite arome.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente