Proiect la cheie realizat de OMAS TECHNOLOGY în România

• Construirea unei instalații de măcinare a porumbului de 150 T/ZI la costuri reduse de întreținere și energie pentru beneficiarul Marsat, companie din Roman, județul Neamț.

La solicitarea clientului, compania italiană Omas a reușit construirea unei instalații de măcinare a porumbului de 150 TDP, flexibilă în a produce peste 30 de tipuri de măciniș, cu costuri reduse de întreținere și energie și cu o eficientizare remarcabilă a spațiului.

Instalația de măcinare a porumbului a fost construită în cadrul unei clădiri existente, fostă moară de furaje. Omas a preluat proiectul, revoluționând nu numai conceptul de măcinare prin introducerea tehnologiilor sale de ultimă oră, ci și întreaga structură, prin planificarea unui design unic care a permis o raționalizare maximă a spațiilor preexistente, lăsând în același timp spațiu liber pentru proiecte viitoare.

Proiect la cheie

Punctele forte ale alegerii companiei Omas au fost următoarele:

Economie în construcție: datorită automatizării, etajul motoarelor este eliminat, permițând utilizarea acestuia în alte scopuri;

Proiect „la cheie”: pe lângă linia de măcinare, Omas a furnizat sistemul de automatizare, secțiunea de curățare și degerminare, precum și liniile de împachetare și ambalare a produselor finite;

Serviciul de consultanță oferit de Omas clientului în timpul etapelor preliminare ale proiectului și până la punerea în funcțiune a instalației.

Noua moară Marsat pentru linia de porumb a fost inaugurată oficial încă din anul 2022 și reprezintă încă o dovadă a profesionalismului Omas Industries în domeniul morăritului.

Datorită morii Leonardo și a tehnologiei patentate Omas Flexy Mill a fost posibilă obținerea de produse cu specificații diferite în funcție de parametrii de măcinare. Omas a reușit să transforme cu succes fosta moară de furaje, care fusese dezafectată pentru o lungă perioadă de timp, într-o instalație sustenabilă, care optimizează la maximum spațiul și reduce considerabil emisiile de Co2, datorită sistemului patentat de regenerare a energiei OKS – Omas Kers System.

Proiect la cheie

Eficientizare remarcabilă a spațiilor existente

Urmând solicitările clientului, noua configurare și proiectarea instalației a permis Omas să raționalizeze cât mai mult posibil spațiul disponibil, permițând ca o parte din spațiul clădirii să fie lăsată liberă pentru implementarea proiectelor viitoare.

Moara se întinde pe verticală pe un total de 10 etaje și a fost echipată cu cele mai inovatoare utilaje Omas, inclusiv cu mori cu role Leonardo, etalonul tehnologiei companiei italiene, echipate cu motoare Torque care permit economii de energie de până la 15kw/tonă. În completarea instalației de măcinare vine Plansifter Galileo cu 8 canale cu tehnologie Dew Point Free, degerminatoare, dispozitive de măsurare și mașini de curățare a materiei prime.

Proiect la cheie

De asemenea, în fabrică au fost instalate utilaje specializate pentru ambalarea și împachetarea produsului finit.

Instalația este operată automat de un sistem electric echipat cu un controler și un software de operare Scada care colectează informațiile necesare în a gestiona randamentele și consumul de energie al diferitelor secțiuni de lucru, pentru a permite optimizarea procesului tehnologic.

Cei mai buni tehnicieni Omas s-au asigurat că toate etapele care au condus la montarea instalației de măcinare s-au desfășurat la un nivel de profesionalism deosebit, furnizând servicii de asistență atât la fața locului, cât și de la distanță.

Material tradus și editat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: OMAS – Tehnologia italiană de măcinare cucerește Europa!

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente