Camera de predospire – echipament esențial pentru brutăriile profesionale

• Camerele de predospire, utilizate atât în producția industrială de pâine cât și în brutăriile artizanale, au funcția specifică de a ajuta la procesul de fermentare a aluatului de pâine.

Camerele de predospire fac parte din categoria echipamentelor esențiale în sectorul de panificație, importanța lor în realizarea procesului tehnologic de obținere a pâinii fiind de necontestat. Cu ajutorul lor bucățile de aluat pot trece prin procesul chimic care le permite să dobândească proprietățile necesare pentru a deveni un produs finit de calitate.

Camera de predospire

Repausul aluatului după operațiunea de divizare poate fi realizată și în mod natural, controlând timpul necesar pentru ca fiecare tip de aluat să ajungă la punctul optim pentru coacere. Însă cu ajutorul camerelor de predospire proiectate și fabricate de Colbake se vor obține, de fiecare dată, parametrii optimi de calitate a aluatului.

Precizia unei linii industriale, calitate artizanală

Echipamentele de predospire de la Colbake asigură precizia unei linii industriale de panificație, fără a sacrifica însă calitatea artizanală a produsului finit. Sunt ideale pentru a fi integrate într-un grup automat alături de divizor, mașină de premodelat și modelatorul final.

Predospitoarele dezvoltate de compania Colbake sunt prevăzute cu un panou de control centralizat care permite reglarea vitezei de încărcare și descărcare a bucăților de aluat, precum și a timpului de predospire. Marele avantaj al echipamentelor îl reprezintă timpul de repaus reglabil, precum și procesul tehnologic de dospire, având posibilitatea de alegere între dospirea statică, în care bucățile de aluat își păstrează poziția și cea dinamică, în care bucățile de aluat sunt răsturnate de pe o parte pe alta.

Predospitoarele de la Colbake pornesc de la o capacitate de 78 de bucăți de aluat cu o greutate de 800 de grame, până la un număr de 600 de bucăți de aluat cu o greutate de 1500 de grame. Sunt prevăzute cu leagăne, cu sau fără alveole încorporate, confecționate din pâslă sau plasă de nailon alimentar, sistem de înfăinare automat și, pentru o igienă riguroasă, cu lampă UV împotriva bacteriilor.

Prezentă în industria de panificație din România încă din anul 1994, compania Colbake oferă, prin distribuitorul său Nova Pan din Brașov, echipamente perfect adaptate cerințelor pieței autohtone de profil.

Camera de predospire

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Rețetă – Pâine cu maia, îmbogăţită cu roşii deshidratate şi ierburi de Provence

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente