Bistrot – echipamente profesionale pentru patiserie și panificație

• Linia de cuptoare Bistrot de la Bake Off este concepută pentru a se adapta optim la spațiul de producție disponibil.

Principala trăsătură a cuptoarelor din gama Bistrot o reprezintă designul inovator, elegant și compact, caracterizat de linii îndrăznețe și forme moderne. Oțelul inoxidabil conferă întregii linii uniformitate și echilibru, iar materialele foarte rezistente asigură siguranță, robustețe, igienă, un consum de energie semnificativ mai mic și o durabilitate mai mare pentru componentele electrice.

Bistrot

Cuptoarele Bake Off din gama Bistrot sunt prevăzute cu un Ecran LCD TFT color de 7 inci protejat de o sticlă de 5 mm grosime, cu funcționalitate multi-touch, de lungă durată în majoritatea mediilor, rezistent la contactul cu apa, praful și grăsimea, dotat cu o interfață simplă, intuitivă și personalizabilă. Cu ajutorul acestuia se gestionează programele și funcțiile cuptorului într-un mod complet și autonom.

Gama Bistrot oferă profesioniștilor cinci moduri de coacere: prin convecție, coacere cu abur, coacere cu ciclu mixt de convecție și abur, coacere cu ciclu mixt de convecție și aer uscat și coacere cu ciclu mixt de convecție și umidificare.

Bistrot

Preîncălzire automată

O funcție esențială pentru a garanta o coacere perfectă este cea de preîncălzire automată. Aducerea cuptorului la temperatura optimă înainte de a începe coacerea se realizează prin setarea programului dorit. Cuptorul va ajunge automat la temperatura de coacere, semnalizând când este gata și menținând temperatura până în momentul coacerii.

Și avantajele utilizării echipamentelor Bake Off nu se opresc aici. Tehnologia BakeDRY a cuptoarelor Bistrot permite gestionarea automată a evacuării, cu posibilitatea de parțializare și programare a timpului de deschidere. Aceasta pentru a avea mereu sub control echilibrul abur/uscat în camera de coacere.

Gestionarea automată a injecției de abur, cu posibilitate de parțializare și programare, se realizează prin tehnologia BakeSTEAM. Aceasta permite controlul permanent al echilibrului abur/uscat în camera de coacere.

Răcirea automată a camerei de coacere este propusă și executată automat de către cuptor la trecerea de la o temperatură de coacere ridicată la o temperatură mai scăzută.  Această funcție asigură eficiența maximă a cuptoarelor dezvoltate de compania Bake Off, evitând erorile și optimizând timpii de producție.

Bistrot

Programe de coacere personalizate

În plus, precizia electronicii, simplitatea și claritatea pictogramelor panoului de control VISION conferă libertatea de a seta și modifica programele de coacere. Se pot alege și controla toate funcțiile cuptorului, înainte și în timpul programului de coacere, pentru rezultate optime de fiecare dată.

Funcția de implementare a programelor personalizate pune la dispoziția profesioniștilor până la 10 modalități de coacere, cu gestionarea diferită a parametrilor fiecăruia în parte: timpul, temperatura în camera de coacere sau în sondă, echilibrul uscat/vapori și viteza ventilatoarelor, pentru rezultate unice, dar repetabile în orice moment, chiar și de la distanță.

Tot ceea ce se întâmplă în interiorul cuptorului este monitorizat și înregistrat continuu. Data și ora, programul efectuat, temperatura din camera de coacere, echilibrul uscat/vapori, ventilația, temperatura la miezul produsului, timpul scurs, alertele și semnalele de eroare pot fi vizualizate pe ecranul cuptorului și pot fi exportate pentru procesare ulterioară sau pentru imprimare prin intermediul conexiunii USB.

Eficiență energetică

Atenția specialiștilor Bake Off se concentrează pe eficiența energetică și pe standardele europene din ce în ce mai restrictive, care fac ca cererea de sticlă cu emisivitate redusă să crească. Cuptoarele  gamei Bistrot au sticlă cu emisivitate redusă. Aceasta este echipată cu un strat care contracarează eficient pierderile de căldură. Tehnologia  K Glass™ oferă performanțe semnificativ mai mari în ceea ce privește izolarea termică, precum și rezultate bune de economisire a energiei, reducând astfel costurile. Geamul interior poate fi deschis și poate fi curățat cu ușurință.

Control al fluxului de aer

Cele cinci viteze ale ventilatorului cu care sunt echipate cuptoarele Bistrot asigură viteza de aer potrivită pentru coptul fiecărui produs. Reglarea precisă a vitezei ventilatorului permite controlul fluxului de aer cald potrivit pentru fiecare tip de coacere, trecând de la cel mai puternic la cel mai delicat cu o simplă atingere.

Oprirea ventilatorului, reglată de sistemul electronic care controlează camera de coacere, permite coacerea în mod semi-static, fără a pierde avantajele convecției. Sistemul de inversare a ventilatorului permite o distribuție perfectă a aerului cald în camera de coacere și, datorită celor cinci viteze, aerul va fi reglat în funcție de tipul de produs copt, potrivit chiar și pentru produse delicate.

Sistem de spălare automată

Cuptoarele gamei Bistrot sunt prevăzute și cu un sistem inteligent de spălare care garantează o curățare perfectă și o igienizare completă a camerei de copt. Sistemul de spălare BakeCLEAN permite alegerea programului de spălare care se potrivește cel mai bine exigențelor clientului: delicat, normal, intensiv și super intensiv.

Lumina LED albastră specială poziționată în cadrul ușii permite identificarea celor mai dificile reziduuri de murdărie. Acest sistem garantează un control mai mare al curățării și igienizării proceselor de spălare. Datorită eficienței sale ridicate, asigură un consum energetic redus și performanțe ridicate.

Echipamentele dezvoltate de compania italiană Bake Off le găsiți la Nova Pan SRL, din Brașov.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Einkorn – soluția pentru un grâu de panificație mai rezistent?

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.