Noutăţi tehnice la SIGEP

• Expoziţia SIGEP a fost și în acest an o excelentă oportunitate pentru specialiști și pentru oamenii de afaceri de a descoperi concepte şi soluţii tehnologice noi. Pe de o parte, expozanții au prezentat ultimele realizări din toată aria de referință: materii prime şi ingrediente, maşini, instalaţii și tehnologii, ambalaje, amenajări spaţii și design de produs, ustensile de lucru și servicii. Pe de altă parte, SIGEP 2018 a oferit un calendar generos de concursuri și demonstrații ale unor maeștri internaționali de renume, totul la superlativ.

Cuptoarele MILLENNIAL de la TECNOEKA – Airflowlogic, Humilogic şi Drylogic

TECNOEKA, producător de cuptoare pentru patiserie, cofetărie şi gastronomie, a prezentat noua generaţie de cuptoare, Gama MILLENNIAL.
Millennial este o linie de cuptoare electrice cu convecţie, cu sistem de vapori, care îmbină estetica şi funcţionalitatea, având un de­sign minimalist şi elegant.
Airflowlogic, Humilogic şi Drylogic sunt cele trei noi tehnologii brevetate ale cuptoarelor Millennial, ce asigură un control deplin în gestionarea umidităţii şi o coacere perfectă.
Millennial se remarcă şi prin sistemul de spălare, integrat, cu o economie de 30% în
consumul de apă. O altă calitate a acestor cuptoare este capacitatea de a fi co­nectate la reţeaua Wi-Fi pentru încărcarea şi gestionarea unui reţetar ce poate acoperi până la 500 de reţete programabile.
Şi, atenţie! Millennial „vorbeşte” peste 40 de limbi, un semn clar al grijii pentru detaliu.
Firma a organizat în stand şi un cooking show, unde cuptoarele puse la treabă şi-au demon­strat calităţile.

DE DANIELI propune o nouă mașină de fiert cu sistem bain-marie, la un preț atractiv

Producătorul italian DE DANIELI a expus o nouă mașină de fiert cu bain-marie, cu o capacitate de 15 litri, singura care lipsea din gamă.
Avantajul acestei mașini este în primul rând prețul, care nu depășește 5.000 de euro. Echipamentul se remarcă prin flexibilitate, atunci când se prepară cantități mai mici, dar și prin faptul că poate realiza o gamă variată de produse, de la creme de patiserie – cofetărie, la dulcețuri și jeleuri, sosuri, chiar și preparate din legume sau alte produse care necesită fierbere. Simplu de utilizat, cu un consum energetic foarte redus, maşina este utilă în orice laborator de patiserie, cofetărie, gelaterie sau gastronomie.

GEMM în top 10 european

Compania GEMM, producător de echipamente pentru răcirea și congelarea produselor alimentare, a prezentat o tehnologie în pas cu inovațiile din domeniu.
Pentru că şi impactul asupra mediului înconjurător este un aspect important, nu putem trece cu vederea eforturile producătorului de echipamente frigorifice GEMM, care, la noile modele, a reuşit înlocuirea gazului R 404 cu R452A.

Acest lucru se traduce prin reducerea aproape la zero a potenţialului de distrugere a ozonului.
Ca o recunoaştere a eforturilor sale pentru inovaţie şi reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră, GEMM a fost inclus, cu noua sa gamă de echipamente XT, în top 10 european, de către bine­cunoscutul evaluator www.topten.eu.

Inovație în tehnologia OVO-TECH

Producătorul polonez OVO-TECH rămâne con­­centrat pe echipamente și tehnologii
de spart și separat ouă.
La SIGEP 2018, OVO-TECH a atras atenția cu o inovație tehnologică.
Un echipament de spart ouă și separat albuşul de gălbenuş, care nu necesită spălarea şi dezinfectarea ouălor în prealabil, pentru că exteriorul cojii nu intră în contact direct cu conținutul.
Capacitatea de prelucrare a echipamentului este de 1.600 de ouă pe oră.

CIBERPAN-COLBAKE

Chiar dacă anul acesta, în cadrul SIGEP nu s-a desfăşurat şi secţiunea A.B. Tech, dedicată pani­ficației și care se organizează doar din trei în trei ani, producătorul spaniol de maşini pentru divizarea și modelarea a­lua­tului, CIBERPAN, a fost prezent.
Odată cu no­utățile aduse în fața publicului, com­pania a a­nun­țat şi acțiunea sa de rebranding.
Astfel, numele CIBERPAN, cu ca­re este prezent de mai bine de 10 ani şi pe piaţa din România, va fi, de acum, COLBAKE.

DSC – „De la bobul de cacao, la tableta de ciocolată”

DSC, un alt producător italian pe care l-am remarcat, a prezentat un nou concept de linie integrată pentru producerea, prelucrarea şi ambalarea ciocolatei, pe principiul „de la bobul de cacao, la tableta de ciocolată”.
Este un alt mod de abordare în producerea ciocolatei de calitate, care poate fi personalizată, un avantaj de luat în seamă acum, când producțiile artizanale și produsele bio sunt la mare căutare.

MINIPAN continuă cursa cu linii industriale mari

MINIPAN, firma italiană cu importante linii montate și în România, a fost prezentă anul acesta, cu mașini și soluţii automatizate pentru prelucrarea aluaturilor moi. De remarcat au fost și demonstrațiile din stand cu SYR ROTO, binecunoscuta mașină
pentru produse fără gluten.
Producătorul, cu sediul în apropierea circuitului de la Imola, este într-o permanentă cursă, în ultimii ani preocupându-se să dezvolte linii industriale de mare capacitate pentru producția de grisine, covrigi, biscuiți crakers și produse speciale de panificație.
Chiar acum, în halele de producţie Minipan sunt în probe două linii care vor fi instalate pentru Grupul brazilian Bimbo, cel mai mare producător la nivel mondial de produse de panificație.

PUGLIA INOX dezvoltă conceptul modular

PIGLIA INOX vine în fiecare an la Salonul de la Rimini cu produse noi, care oglindesc
potența financiară, de inovație și capacitatea de producție ale companiei. Fabrica de
peste 12.000 mp pe care o deţine dl Giovanni Montanaro produce absolut totul, mai
puțin agregatele frigorifice și accesoriile. Există un control al tuturor operațiunilor de
producție, iar acest lucru se vede în linia finală a produselor.
Am admirat și în standul de la SIGEP 2018 vitrine şi rafturi de expunere, mese de lucru, diverse corpuri din inox, precum și noua linie pentru gastronomie, SMALL GASTRO & FOOD, care permite crearea unor suprafețe de lucru modulare.
Producătorul a știut să transforme în punct de forță chiar și un dezavantaj.
Situată în sudul Italiei, fabrica trebuia să-și asume costurile de transport ale produselor finite. Tocmai acest neajuns a dus la dezvoltarea conceptului de produse modulare.

CIAM soluţii inovatoare de expunere

Standul producătorului de vitrine CIAM a oferit de departe cele mai inovatoare soluții de expunere a produselor.
Am admirat designul vitrinelor de cofetărie – gelaterie realizate în colaborare cu renumiți arhitecți din Italia.
Producătorul a prezentat în premieră conceptul „ICE­DESIGN”, care reinventează practic regulile de expunere a produselor. Realizată dintr-un material inovativ, Pure Acrylic Stone, de culoare albă, vitrina devine o zonă de prezentare ima­culată, modulară, care permite expunerea combinată a vaschetelor de înghețată, a rezervoarelor îngropate, a înghetaţei pe băţ sau altor tipuri de produse de gelaterie.
CIAM a prezentat și conceptul „GELATOLIVE”, un exercițiu de stil, prin integrarea în bancul de conservare a unui element din producția tradițională a înghețatei, amestecătorul vertical cu răcire, de la Cattabriga. Noutatea constă și în aducerea la același nivel a capacelor rezervoarelor cilindrice de păstrare a înghețatei cu planul de lucru al bancului.

 

 

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.