Îndulcitori din deșeuri de banane, la scară industrială

Două companii din domeniul industriei alimentare și-au unit eforturile pentru a construi o nouă tehnologie care va produce îndulcitori din deșeurile de banane. Astfel,  companiile Fooditive și Frutco vor aduce pe piață un produs durabil cu rezultate spectaculoase și în sectorul patiserie și cofetărie .

Companiile  au format un nou parteneriat pentru a aduce linia de fabricare a îndulcitorului de banane Fooditive în Europa, deoarece urmăresc să îmbunătățească sănătatea consumatorilor și să elimine emisiile de carbon din lanțul de aprovizionare.

Conform termenilor acordului, Frutco va folosi metodele de producție Fooditive pentru banane și va produce și vinde industrial îndulcitori pe bază de plante.

Prin parteneriatul exclusiv încheiat, companiile susțin că investesc într-o utilizare durabilă a resurselor în industria alimentară, utilizând tehnologii accesibile și susținând clienții săi în minimizarea amprentei de CO2.
Pentru a-și consolida în continuare angajamentul de a lupta împotriva risipei de alimente, Fooditive și Frutco construiesc o nouă fabrică de biodiesel pe bază de deșeuri și reziduuri, care să proceseze fluxurile secundare de la banane și alte fructe tropicale în extracte de fructe și îndulcitori.

Fabrica va utiliza tehnologia Fooditive care permite procesarea tuturor tipurilor de fructe și legume, inclusiv subproduse provenite din procesarea alimentelor și culturi nealimentare cultivate pe terenuri marginale.

Acest proiect va fi viitorul pentru o lume mai bună, o lume în care folosim toate tipurile de fluxuri secundare pe bază de plante care pot face și îmbunătăți viața oamenilor, oferind ingrediente alimentare sănătoase și durabile”, a declarat Moayad Abushokhedim, CEO Fooditive .

Cu ani în urmă, ne-am făcut o țintă din misiunea de a fi 100% sustenabil până în 2030, pentru că dorim să transformăm lumea într-un loc mai bun, puțin câte puțin. Cu Fooditive lângă noi, acum ne extindem gama de produse și creăm o nouă lume a îndulcitorilor, dar care este eficientă din punct de vedere al resurselor și mai sănătoasă. Suntem încrezători că acest proiect ne va permite să atingem o altă etapă importantă în conservarea resurselor, protejarea mediului și consolidarea sănătății multor oameni”, a explicat , lar rândul său, Claudia Lauener Hofer, COO de la Frutco. Proiectul demarează în această lună și se așteaptă ca deschiderea fabricii de fermentare să fie la mijlocul anului 2022.