Grup de divizare, predospire și modelare de la Colbake

• Prezentă în industria de panificație din România încă din anul 1994, compania Colbake oferă echipamente perfect adaptate cerințelor pieței autohtone de profil.

Echipamentele de divizare, predospire și modelare a aluatului sunt o componentă cheie în brutăriile industriale, dar și în cele de capacitate medie și chiar mică, în special datorită reducerii nevoii de personal.

Grup divizare - predospire - modelare

Compania spaniolă a vândut în Romania, începând din 1994 și până în prezent, peste 540 de echipamente, mai întâi cunoscute sub brandul Ciberpan, devenind apoi Colbake.

Grupul de divizare, predospire și modelare a aluatului este folosit pentru porționarea automată a bucăților de aluat în vederea producerii unei game diverse de produse de panificație, precum pâinea rotundă, franzela, chifle, cornuri etc.

Prin intermediul unui  panou de comandă se pot ajusta atât greutatea cât și numărul de bucăți de aluat divizate pe minut. Fiecare sortiment de produs de panificație având nevoie de setări diferite, echipamentele dezvoltate de Colbake permit posibilitatea de a diviza bucăți de aluat de greutăți diferite, prin modificarea setărilor divizorului.

Grup divizare - predospire - modelare

Echipamente pentru productivitate crescută

Predospitorul  ar trebui să fie un echipament nelipsit în orice brutărie care dorește să aibă produse de calitate. Acesta asigură timpul necesar și condițiile optime pentru repaosul aluatului, între operația de divizare și modelarea finală, pentru ca aluatul obținut să aibă elasticitatea necesară pentru modelare. Predospitorul permite controlul întregului proces de repaos și creștere a aluatului, astfel încât să se poată obține un produs de calitate superioară.

Grup divizare - predospire - modelare

Linia automată de divizare, predospire și modelare de la Colbake permite divizarea și modelarea atât a aluaturilor dense, cât și a celor cu hidratare crescută, reducând la minim intervenția umană în prelucrarea acestuia. De asemenea, folosirea acestui ansamblu automat duce la o productivitate crescută, în condițiile unui mediu de lucru sigur și silențios.

Panoul de comandă touch-screen permite calibrarea simplă și rapidă a liniei de panificație în funcție de necesitate. Totodată, oferă posibilitatea de memorare a rețetelor diferitelor produse de panificație, stabilind volumul aluatului divizat, viteza de lucru, și numărul bucăților de aluat divizate.

Echipamentele dezvoltate de compania spaniolă sunt distribuite în România de Nova Pan din Brașov.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Produsele fără gluten vs. produsele cu gluten

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.