Dospitoarele automate de la Kornfeil

• Liniile complet automatizate de dospitoare dezvoltate de compania cehă Kornfeil asigură dospirea pentru loturi mari de produse de panificaţie cum ar fi: franzele, pâini rotunde, baghete, chifle și altele.

Ideale pentru brutării cu capacități de producție mari sau foarte mari, se integrează perfect în liniile de coacere Kornfeil sau împreună cu cuptoarele tunel.
In funcţie de specificaţiile produsului de panificație, dospitoarele pot fi cu: banda, platan, leagăne sau coșuri.

Reglarea parametrilor se realizeaza manual sau automat prin programul MultiControl, iar designul fiecărui dospitor se poate realiza individual, în funcție de cerințele specifice ale clientului si ale spatiului de productie.

Dospitoarele automate

Dospitoarele cu coșuri, disponibile în diferite forme și dimensiuni, sunt ideale pentru produsele de panificație din făină de secară și din mix de făină de grâu cu secară. Cu inserție textilă, coșurile au un grad de înclinare delicat, lățimea de lucru 1800 – 3000 mm, menținând forma corespunzătoare a sortimentului specific de pâine.

Dospitoarele cu tăvi sunt potrivite pentru specialitățile de patiserie și baghete. Așezarea produselor de panificație pe tăvi, precum și scoaterea lor se realizează în mod automat, iar timpul de dospire se poate seta de la 40 la 120 de minute. Această variantă de dospitor este perfect integrabilă în liniile de cuptoare tunel.

Dospitoarele automate

Tehnologie la standarde înalte

Dospitoarele cu platan sunt potrivite pentru produsele de panificație din grâu slab, gen ciabatta sau blatul de pizza. Dospirea se face pe plăci, cu plasarea automată și îndepărtarea automată a produselor de panificație. Timpul de dospire poate fi reglat, după necesitate, de la 40 la 120 de minute, precum și temperatura mai scăzută de dospire de 25 – 26°C.

Toate dospitoarele automate produse de compania Kornfeil sunt realizate din oțel galvanizat sau oțel inoxidabil, iar curățarea automată se realizează la cele mai înalte standarde pentru distrugerea completă a mediului bacterian.

Dospitoarele pot fi dotate cu unități de răcire a aerului, utile mai ales în perioadele calde, cand temperatura în spațiile de producție o poate depăși pe cea setată în dospitor, ducând astfel la supradospirea produselor.

Dospitoarele automate

Gama de echipamente dezvoltate de compania Kornfeil este distribuită în România de compania Nova Pan SRL din Brașov.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: O nouă viață pentru silozul de grâne

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.