Frământare intensă și gestionare simplă cu malaxoarele GOLD LINE de la SIGMA

De peste 45 de ani, Sigma Italia oferă soluții competitive și personalizate pentru prepararea aluaturilor. Compania este și în prezent un punct de referință în producția de echipamente pentru malaxare, destinate brutăriilor artizanale și unităților de panificaţie de capacităţi medii.

Având o experienţă îndelungată în fabricarea echipamentelor pentru obținerea aluaturilor în brutării şi patiserii – fie că este vorba de aluaturi dense, cum este cel pentru covrigi, fie de cele cu hidratare mare – specialiştii SIGMA sunt preocupaţi permanent să dezvolte noi soluţii tehnice și tehnologice pentru a răspunde tuturor cerinţelor pentru frâmântarea aluaturilor.

De aceea, în mod constant Sigma prezintă soluții de ultimă oră, rezultate în urma cercetărilor celor mai eficiente tehnologii, dar și soluții pentru tendinţele din domeniu.

Gama de malaxoare GOLD LINE

Printre noile soluții propuse de Sigma se regăsește şi Gold Line, o gamă de malaxoare cu spirală și sistem de descărcare a aluatului prin partea inferioară a cuvei.
Gama Gold Line este compusă din 4 modele de malaxoare, având capacități diferite: 160, 200, 250 și 300 kg de aluat.
Extrem de versatilă, această nouă gamă de malaxoare răspunde cerințelor specifice diverselor tipologii și procese de producție, îndeosebi acelora în care spațiile de producţie sunt limitate.
Într-un lanț de producție pot fi utilizate unul sau mai multe malaxoare Gold Line, acestea alimentând în mod continuu și direct una sau mai multe linii de producție, dar și cuve mobile pentru procesele complexe de fermentare.

Cu aceste tipuri de malaxoare, aluatul, gata frământat, poate fi descărcat direct:
– pe o bandă transportoare, pentru a fi condus apoi, în mod automat, la o unitate de divizare sau la mașini de porționare.
– în cuve mobile, pentru a fi apoi introdus în camerele de dospire (proces specific lucrului cu aluaturi ce necesită timpi îndelungați de dospire).

Ce aduce în plus gama de malaxoare Gold Line

• Dubla transmisie și motorul care acționează spirala, dimensionat cu o mare rezervă de putere, asigură cuplul necesar chiar și în cazul celor mai intense procese de malaxare.
• Rotația cuvei, garantată de un sistem de angrenaje, este acționată de o transmisie cu motor independent, controlată de un inverter pentru reglarea vitezei și schimbarea sensului de rotație.
• Un sistem hidraulic este responsabil de deschiderea și închiderea părții inferioare a cuvei, cât şi de ridicarea și coborârea capului mașinii.
• Tabloul cu părți electrice este poziționat detașat, într-o unitate externă, având închiderea etanșă și fiind dotat cu sistem de presurizare și anti-praf, uşor de accesat pentru inspecție, întreținere și pentru operațiile periodice de curățare.
• Panoul de comandă şi control este echipat cu ecran tactil şi cu sistem PLC. Modul de acţionare este intuitiv, cu lumini de avertizare și buton de urgență, asigurând:
– conectarea la un sistem de dozare automată a ingredientelor;
– activarea și dezactivarea spiralei pentru a facilita descărcarea aluatului;
– memorarea rețetelor.

Atenţi la detalii, proiectanţii Sigma au creat o serie de dotări suplimentare opţionale, care pot îmbunătăţi prestațiile oferite de malaxoarele Gold Line în procesul de producție:
• sondă de temperatură,
• racletă pentru curăţarea cuvei,
• variația controlată a vitezei de lucru a ustensilei,
• ustensile de lucru speciale,
• versiunea mașinii integral din oțel inoxidabil.

Alte soluţii de malaxare Sigma pentru procese industriale

Soluţiile de malaxare Sigma sunt prezente astăzi în peste 118 ţări şi răspund celor mai diverse cerințe specifice ale operatorilor din domeniu.
Pe lângă gama de malaxoare Gold Line, prezentate în acest articol, compania italiană propune și alte soluţii tehnologice, care îmbină în mod eficient obţinerea unor produse de calitate şi buna gestionare a proceselor de producţie industrială. Printre acestea se regăsesc:
malaxoare cu sistem automat de răsturnare a cuvei,
sisteme de malaxare tip carusel,
– roboţi proiectați pentru gestionarea și manipularea cuvelor cu aluat (preluarea cuvelor cu aluat, depozitarea acestora, descărcarea aluatului, curățarea cuvelor etc.)

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.