O nouă viață pentru silozul de grâne

• Un siloz de grâne din Texas beneficiază de o completă reinventare, atunci când Amy Kleinwachter se hotărăște să îl transforme într-o casă de oaspeți inedită.

Proprietara magazinului de antichități Old World Antieks, Amy Kleinwachter, pasionată de piese antice și obiecte vechi neobișnuite, când a auzit că prietena ei cea mai bună avea un siloz de cereale dezafectat, chiar lângă ferma sa din Texas, și-a dorit să-l transforme.

Siloz de grâneAstfel, convertește silozul într-o căsuță de oaspeți chic, perfect adaptată pentru ferma ei, care adăpostește și alte elemente realizate tot din diverse materiale recuperate. Cu  o suprafață de 92,9 m², casa de oaspeți are un dormitor, o baie și chiar și o verandă drăguță.

Dacă la început părea dificil să găsești mobilier care să se potrivescă într-o suprafață perfect rotundă, Amy Kleinwachter, împreună cu un antreprenor local, Judy Kurtz, reușesc să adune diferite piese de mobilier, pe care le adaptează spațiului. Căsuța din siloz are fotolii din piele, o ladă suport pentru picioare, și chiar un spațiu de birou, realizat dintr-un suport floral antic.

Faptul că toate elementele care alcătuiesc decorul casei sunt fie vechi, reinventate sau vintage, sporește farmecul construcției. Lemnul folosit pentru decorarea dormitorului a fost recuperat dintr-o casă istorică din Texas, aproape de ferma lui Amy. Ca să poată folosi lemnul în siguranță și să nu expună oaspeții la plumbul din vopseaua antică, aceasta îl sigilează cu o vopsea poliuretanică specială.

Design deosebit

Amy Kleinwachter declară: „Este, în definitiv, ca o cutie de conserve, deci, prin definiție, întunecată. Astfel, a trebuit să mă gândesc la o modalitate de a lumina construcția prin ferestre adaptate limitărilor designului circular. Am optat pentru ferestre cu înălțime mare și lățime modestă, pentru a maximiza lumina naturală și a fi perfect funcționale în spațiul dat.“

Siloz de grâne

„Ferestrele vechi sunt printre preferatele mele când vine vorba de căutat antichități, urmate de copertinele metalice. Îmi place modul în care aduc profunzime unui design cu elemente aspre.”

Demersul lui Amy Kleinwachter se înscrie în trendul internațional de micșorare a spațiului de locuit, curent denumit „Tiny House“, care a luat avânt în ultima perioadă. Iar reinventarea spațiilor inedite și transformarea lor în locuințe spectaculoase nu este un fenomen izolat, ci este din ce în ce mai des utilizată.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă.

Citiți pe Arta Albă și: Ovăzul – îndrăgita cereală a dimineților noastre

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.