TRONIK – simbolul cuptorului modern, sinonim cu economia și calitatea

• De peste 40 de ani, cuptorul electric Tronik este unic în categoria de produse similare în ceea ce privește inovația tehnologică, avantajele operaționale și economia de energie.

Reprezintă  garanția unei coaceri perfecte, a flexibilității de utilizare pentru întreaga industrie de panificație, a ușurinței de instalare și, mai presus de toate, a economiei în consumul de funcționare.

TRONIK, liderul incontestabil în rândul cuptoarelor electrice, proiectat și fabricat într-un mod sustenabil, datorită sistemului de gestionare a energiei utilizate pentru atingerea temperaturii și distribuția acesteia în interiorul camerelor de coacere, precum și datorită izolației acestora, garantează o economie de energie de până la 30%. Iar faptul că, de-a lungul anilor, compania Tagliavini a construit mii de cuptoare cu un impact redus asupra mediului, dovedește respectul pentru natură.

Tronik

Coacere optimă

Cuptorul TRONIK este dotat cu un sistem de operare patentat care permite o reducere a puterii necesare la pornire și a consumului ca niciun altul de pe piața cuptoarelor electrice. Exploatând la maximum eficiența căldurii produse și evitând risipa și dispersia, se obține o coacere excelentă chiar și în condițiile de încărcare descărcare continuă a produselor.

Elementele de încălzire izolate, poziționate direct în camera de coacere, sunt rezultatul unei inovații exclusive a companiei Tagliavini. Dispuse foarte aproape unele de altele, acestea creează o suprafață radiantă difuză și omogenă, garantând o coacere perfectă.

Căldura este eliberată uniform și atinge delicat produsul, fără a-l copleși. În plus, armătura specială a căii de acces spre camera de coacere, calculată în mod corespunzător, face posibilă compensarea dispersiei naturale a căldurii care se creează la intrarea în cuptor, fără a fi nevoie de elemente de încălzire suplimentare, care ar crea dezechilibre și un consum crescut.

Tronik

Gestionarea electronică a energiei

Cuptorul Tronik este dotat cu un sistem inovator de gestionare electronică a puterii, capabil să garanteze cel mai mic consum de pe piață. De fapt, datorită procesoarelor Triack, fluxul electric este transmis continuu de la elementele de încălzire superioare la cele inferioare.

Pe lângă economiile de energie, acest sistem de gestionare a puterii garantează o temperatură stabilă și rezultate superioare de gătit.

Tronik

Abur din abundență

Cuptorul Tronik oferă cea mai bună performanță în ceea ce privește aburul din abundență, pentru un succes garantat în coacere. Aburul, un element de pregătire esențial pentru coacerea finală, oferă mediul perfect pentru fiecare aluat.

Compania Tagliavini propune două soluții tehnice pentru a răspunde tuturor nevoilor:
– Abur tradițional
Vaporizatoarele, câte unul pentru fiecare cameră de coacere, sunt controlate termostatic pentru a obține o producție abundentă de abur în orice moment. Fiecare generator de abur este independent de celelalte și deservește o singură cameră de coacere. Timpul de eliberare și temperatura aburului pot fi setate în avans pe unitatea de control electronic Smart Touch a camerei respective.

Situate în partea frontală sub camerele de coacere, în partea dreaptă sau stângă, în funcție de cerințele de instalare, acestea sunt ușor de accesat frontal pentru întreținerea de rutină, iar montarea pe șine permite ca acestea să fie ușor de îndepărtat la nevoie.

Generator de abur
Generatorul de abur, inovație exclusivă a gamei de cuptoare Tagliavini, produce instantaneu o cantitate mare de abur cu un consum minim de energie. Se bazează pe principiul fierberii sub presiune, care permite obținerea unei mase mari de abur la costuri reduse. Introducerea aburului în camerele de coacere este gestionată de o serie de electrovalve (una pentru fiecare cameră) care pot fi programate prin intermediul unității de control. Sistemul este echipat cu un mecanism de drenare a condensului și de prevenire a pătrunderii acestuia în cameră. Operarea și întreținerea de rutină sunt extrem de ușoare, deoarece sunt prevăzute instrumente de control vizual poziționate frontal sub camere.

Tehnologie la o atingere

Cu cea mai recentă generație de unități de control Smart Touch, este posibilă optimizarea funcționalității cuptorului și simplificarea organizării atelierului de producție.

Datorită tehnologiei unităților de control Smart Touch, se poate controla și gestiona de la distanță cuptorul și se pot primi rapoarte privind funcționarea acestuia și informații despre producție.

Cu ajutorul unității de control Smart Touch este posibilă:

– Programarea pornirii zilnice a camerelor de coacere individuale în funcție de un calendar prestabilit;
– Asigurarea accesului utilizatorilor controlat pentru protecția datelor și setărilor;
– Setarea temperaturilor, procentul de căldură și distribuția acesteia în interiorul camerei de coacere, iluminarea camerei de coacere;
– Stocarea a peste 250 de rețete de coacere cu fotografii ale produselor;
– Monitorizarea diagnosticelor interne cu alarme pe toate funcțiile;
– Actualizări de date de la distanță;

Fiecare cameră de  coacere – un cuptor în interiorul unui cuptor

Datorită unităților de control independente, fiecare cameră este gestionată separat, cu posibilitatea de a coace produse diferite din punct de vedere al tipului și formatului de produs de panificație, focaccia și patiserie. Fiecare produs este copt în același cuptor, iar în fiecare cameră de coacere, în caz de necesitate, este posibilă intervenția pentru activități de întreținere sau actualizare.

Acces facil  pentru mentenanță 

Instalarea unui TRONIK nu este doar simplă, ci și funcțională pentru orice activitate de mentenanță. Pe lângă instalarea ușoară în orice spațiu datorită designului complet modular, cuptorul Tronik este prevăzut cu unități de control, generator de abur, elemente de încălzire și iluminat accesibile frontal, fără a fi nevoie de un spațiu suplimentar pentru mentenanță.

Sistem de încărcare pentru cuptor integrat

Acesta este format din două coloane de ridicare stabile și echilibrate care asigură poziționarea pe înălțime, fără a necesita efort din partea operatorului, și o ușă cu cadru mobil care permite poziționarea cadrului exact în fața ușii alese. Când nu este utilizat, întregul dispozitiv poate fi ridicat astfel încât să se elibereze partea frontală a cuptorului și să nu obstrucționeze. Sistemul integrat de încărcare a fost conceput pentru a facilita operatorului exploatarea cuptorului cu efort minim.

Gama de echipamente Tagliavini este distribuită în Romania de către Nova Pan SRL. Pentru mai multe amănunte vizitați site-ul Nova Pan.

Articol tradus și editat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Complex Quick Baking Tagliavini – Un singur cuptor, o gamă complexă de avantaje!

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.