O nouă invenție majoră în domeniul ciocolatei, Ciocolata Roz (Ruby)

În septembrie 2017, la 80 de ani de la lansarea Ciocolatei albe (al treilea tip de ciocolată după cea neagră și cu lapte), compania Barry Callebaut lansează un nou tip de ciocolată, botezată „Ruby”, după nuanţa roz închis a acesteia.

Noua ciocolată este preparată din boabele fructului de cacao Ruby. Acestea au culoarea roşu închis iar ciocolata are o aromă intensă și o culoare specifică fructului de cacao Ruby.
Fructul de cacao Ruby provine din diverse regiuni ale lumii și este unic, atât prin aroma proaspată de fructe de padure, cât și prin pigmentul de culoare, ambele fiind caracteristici naturale ale acestuia.

ciocolata ruby roz
Boabele acestui fruct de cacao au un set specific de calități, pe care compania Barry Callebaut, prin cercetări ce au durat mai mulți ani, a reușit să le înțeleagă și să le utilizeze în cadrul procesului de producție al noului tip de ciocolată.

cacao ruby
Ciocolata Ruby „oferă o experienţă gustativă cu totul nouă: nu e nici amară, nu are nici gust de lapte, nu este nici foarte dulce. Gustul acesteia este o fuziune între arome proaspete de fructe de pădure, cremozitate și structură catifelată”, explică reprezentanţii companiei. Aroma şi culoarea sunt complet naturale, fără adaosuri de fructe, arome artificiale sau coloranţi. Cei care au gustat-o spun că este cremoasă şi răcoritoare.

ciocolata ruby roz

În vederea lansării noului tip de ciocolată, au fost efectuate ample studii și teste pe piață, efectuate de Agențiile Haystack și Ipsos, în Anglia, SUA, China și Japonia.

Lansarea ciocolatei Ruby a avut loc în 5 septembrie 2017, în cadrul unui eveniment exclusivist organizat în Shanghai, China.

ciocolata ruby roz

Purtătorul de cuvânt al Barry Callebaut a declarat că va fi nevoie de 6 până la 18 luni pentru a introduce acest produs pentru consumul în masă. Ciocolata Ruby va fi disponibilă clienţilor din Statele Unite, Europa şi Asia.

Ciocolata Ruby va deveni al cincilea tip de ciocolată, după cea neagră, cu lapte, cea albă care a apărut în anii 1930 şi ciocolata Gianduia, cu adaos de făină de alune, inventată în 1865, în Italia.

ciocolata ruby roz

Compania Barry Callebaut este leader mondial în producerea ciocolatei și altor produse din cacao de înaltă calitate.
Sursa, aici.

REȚETĂ Tablete de ciocolată Ruby cu diferite arome

Primul magazin de ciocolată; Prima tabletă de ciocolată; Cea mai scumpă ciocolată; Cea mai mare ciocolată. Citeste AICI

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.