Cimav – în concordanță cu timpurile

• Secolul XXI este mai bine cunoscut ca fiind epoca celei de-a patra revoluții industriale, iar Cimav a înțeles de timpuriu importanța acestei tranziții.

Inteligența artificială se impune marcant în cadrul tuturor sectoarelor, inclusiv și în industria de panificație. Tocmai din acest motiv, Cimav în colaborare cu o companie terță, a dezvoltat o nouă soluție personalizată conform cerințelor cliențior săi pentru panouri de control pentru cuptoare.

Se numește „Touch Revolution”, deoarece este, în toate sensurile, o revoluție în tehnologia cuptoarelor Cimav, o inovație care va simplifica foarte mult munca artizanilor și a maeștrilor brutari și patiseri pentru  anii care urmează.

Cimav - în concordanță cu timpurile

Misiunea companiei Cimav a fost întotdeauna aceea de a îmbina tradiția cu inovația pentru a oferi în piața de profil echipamente de o înaltă tehnologie.

Provocarea timpurilor actuale a făcut ca, datorită combinației optime de experiență și inovație, Cimav să poată aduce pe piață un produs care se adaptează perfect în funcție de nevoile brutarilor.

Noile panouri cu ecran tactil sunt un instrument inteligent, ușor de utilizat, conceput pentru a fi integrat în necesitățile brutăriei artizanale, facil de înțeles și cu avantaje fundamentale pentru gestionarea cuptorului, cum ar fi controlul consumului general al cuptorului, pentru reducerea costurilor de energie.

Tehnologie de top în sprijinul profesioniștilor

Dar principala inovație a noilor controlere este faptul că se pot conecta prin intermediul unei conexiuni wifi la EPOCA Cloud, care poate fi accesat de pe toate tipurile de dispozitive: smartphone, tablete sau PC.

Această funcție permite accesarea comenzilor cuptorului chiar și de la distanță, cu posibilitatea de a porni programe de coacere și de a afișa grafice privind evoluția consumului de energie, date HACCP și preselectarea programelor de coacere săptămânal, garantând o gestionare constantă a parametrilor echipamentului.

În plus, alarme afișate în timp real, avertizează în cazul unor defecțiuni sau disfuncționalități: o caracteristică fundamentală pentru a evita sincopele în procesul de producție și pentru a putea preveni defecțiuni mai grave.

Cu această nouă tehnologie 4.0, toate cuptoarele Cimav pot fi interconectate, vizualizate și controlate în cadrul EPOCA Cloud, creând un laborator integrat în care toate cuptoarele pot comunica pe o singură platformă.

În cazul în care doriți să integrați și alte utilaje 4.0, cum ar fi malaxoarele, presele de aluat sau alte utilaje, care nu dispun de EPOCA Cloud, cu ajutorul controllerelor Cimav este posibilă integrarea cuptoarele în sisteme de management ale unor terți prin intermediul protocolului MODBUS TCP.

Cimav se poziționează astfel ca una dintre companiile producătoare de cuptoare de avangardă, dotate cu cele mai noi tehnologii, care permit profesioniștilor din domeniul artei albe să intre în noua lume digitalizată, din ce în ce mai interconectată, dezvoltând o relație om-mașină care va simplifica utilizarea utilajelor, îmbunătățind totodată condițiile de lucru.

Cimav - în concordanță cu timpurile

Echipamentele dezvoltate de compania Cimav sunt distribuite în România de Nova Pan SRL, din Brașov.

Articol tradus și editat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă.

Citiți pe Arta Albă și: CIMAV – companie de referință pentru sectorul de panificație

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.