Linie automată pentru panificație de la Colbake

• Echipamente pentru panificație dezvoltate de compania Colbake, combină precizia unei linii automatizate cu un design compact, pentru rezultate optime de fiecare dată.

Linia automată de procesare a aluatului de la Colbake este potrivită atât pentru capacități de producție reduse, cât și pentru producția industrială. Este formată din divizor cu premodelare DR, dospitor static sau dinamic și stație de modelare a aluatului M70, fiind rezistentă, compactă și silențioasă, cu o performanță ridicată și posibilități de asamblare variate pentru a se adapta spațiului de producție.

Linie automată pentru panificație

Acest echipament de prelucrare a aluatului se utilizează pentru obținerea produselor de panificație de formă alungită precum: franzele, baghete, demi-baghete sau cornuri.

Greutatea produsului de panificație se setează prin reglarea pistonului cu care este prevăzut divizorul DR, fiind cuprinsă între 12 si 1700 gr, iar acuratețea măsurării greutății fiind de +2%.

Linia automată poate prelucra aluaturi cu hidratare ridicată, de până la maxim 65%, iar capacitatea de producție poate ajunge până la 2400 de bucăți de aluat /oră.

Linie automată pentru panificație

O gamă largă de produse

Marele plus al liniei automate pentru panificație de la Colbake îl reprezintă posibilitatea de a produce o gamă largă de produse, într-un spațiu limitat. Sistemul de încărcare al bucăților de aluat este prevăzut cu clapete motorizate în vreme ce sistemul de descărcare este reprezentat de o bandă transportatoare.

Echipamentele de la Colbake au dispozitive de protecție împotriva suprasolicitării mecanice sau electrice și sunt facil de utilizat datorită Panoului de Control Touch. Iar pentru o igienă riguroasă, liniile automate sunt prevăzute cu lămpi UV bactericide, având modul de uscare automată.

Pentru a utiliza linia automată de prelucare a aluatului de la Colbake este nevoie de un singur operator, lucru care atinge două mari probleme din industria de panificație la ora actuală: lipsa personalului calificat, dar și economii substanțiale cu mâna de lucru.

Echipamentele dezvoltate de compania spaniolă sunt distribuite în România de către  Nova Pan din Brașov.

Linie automată pentru panificație

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă.

Citiți pe Arta Albă și: Mixurile de făină – ingrediente pentru o nutriție mai bună

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.