Chef Cezar Munteanu- noul președinte ANBCT România

• În data de 27 august 2024, la Prestigio Events din Brașov a avut loc Adunarea Generală a Asociației Bucătarilor și Cofetarilor din Turism – România (ANBCT).

În cadrul Adunării Generale ANBCT pe ordinea de zi s-a  aflat și alegerea noului Consiliu Director al organizației, candidaturile depuse fiind analizate de Comisia de Validare formată din Chef Haneș Gheorghe și Dl. Marian Cuzdrioreanu.

Membrii asociației care nu au putut fi prezenți la eveniment au beneficiat de transmisiunea live a evenimentului, avînd și posibilitatea de a vota electronic.

Noua conducere aleasă pentru următorul mandat este formată din :

  1. Chef Cezar Munteanu – președinte
  2. Chef Dragomir Carmela – vicepreședinte
  3. Chef Petronela Ciubotaru – vicepreședinte
  4. Chef Mocan Emanuel – vicepreședinte
  5. Chef Chef Dragos Bercea – secretar general

Cu o experiență de 35 de ani în domeniu, Chef Cezar Munteanu promite să aducă un suflu nou în Asociație și să lucreze în a promova telentul bucătarilor și cofetarilor români, pentru a pune bucătăria românească pe un loc important în harta gastronomică internațională.

Chef Cezar Munteanu

Chef Cezar Munteanu – „să menținem un dialog deschis și constant”

„Știu că nu va fi ușor și că avem multe de rezolvat, dar cel mai important pentru mine este să menținem un dialog deschis și constant. Vom organiza mese rotunde periodice în care vom discuta împreună despre stadiul și evoluția proiectelor din cadrul Asociației. Transparența va fi baza acestui proces.

Așa cum am subliniat și în campanie, tinerii vor fi în centrul atenției noastre. Vom căuta oportunități pentru a-i ghida în educație și dezvoltare, oferindu-le din experiența noastră pentru a-și orienta carierele și totodată activitatea competițională. Relația cu autoritățile, va fi și ea prioritară pentru a stabili o cooperare eficientă, care să sprijine interesele noastre și să pună în valoare bucătăria românească.

Mulțumesc echipei mele: Carmela Dragomir, Petronela Ciubotaru, Dragoș Bercea și Emanuel Mocan, pentru dedicarea și implicarea lor.” a declarat Chef Cezar Munteanu într-o postare pe pagina de Facebook.

Totodată, noul Președinte ales al ANBCT a răspuns, cu amabilitatea care-l caracterizează, câtorva întrebări adresate de către Redacția Arta Albă:

1. Cum vedeți acest nou drum pe care porniți?

Este o provocare pe care o accept cu responsabilitate și cu dorința de a aduce o schimbare pozitivă, atât de așteptată în rândul bucătarilor și cofetarilor. Cred că, dacă reușim să ne adunăm forțele, putem să ridicăm standardele și să consolidăm prestigiul acestor meserii atât de iubite în țara noastră, meserii care au nevoie mai mult ca oricând să răspundă nevoilor pieței și invers. E nevoie de un efort comun, pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut.

2. Cât de importantă este o astfel de Asociație în peisajul economic românesc?

O Asociație Națională are un rol important în orice economie, mai ales că suntem o asociație profesională. Ne dorim să contribuim la dezvoltarea turismului gastronomic și la recunoașterea internațională a bucătăriei românești. În plus, ne propunem să dezvoltăm parteneriate cu asociațiile patronale și alte organizații din domeniu, pentru a construi alianțe care să sprijine industria. Suntem un partener de încredere în dialogul cu autoritățile și un sprijin pentru toți cei care activează în ospitalitate, de la mici producători la marile lanțuri hoteliere.

Chef Cezar Munteanu

3. Ce vă doriți să schimbați în cum s-au făcut lucrurile până acum?

Vreau să aduc mai multă transparență și deschidere în modul în care funcționează asociația. Un alt obiectiv major este să acordăm o atenție sporită educației și susținerii tinerilor bucătari, pentru a asigura un viitor promițător și inovativ pentru bucătăria românească.

Eu am o altă perspectivă asupra asociației. În afară de partea competițională, care este importantă pentru promovarea României în competițiile din exterior, vreau să vin în întâmpinarea colegilor mei din HoReCa, pentru a răspunde mult mai eficient provocărilor din industrie, fiind deschis la idei noi și la colaborări constructive. Și știu sigur că dialogul transparent poate aduce schimbări durabile și semnificative.

În plus, îmi propun să consolidăm legăturile cu autoritățile și să avem o colaborare mai eficientă, pentru a influența în mod pozitiv politicile care ne afectează.  Mi-am propus să comunic pe toată perioada mandatului meu cu cei care ne-ar putea sprijini în recrearea grupei de muncă pentru cei din HoReCa, pentru că nu este ușor să stai în picioare 40 de ani aproape zilnic.

Și este clar că vom veni și noi cu propuneri pentru legislația care reglementează mai multe aspecte legate de industria ospitalității.

Îmi doresc sa demonstrăm că ANBCT România este coagulantul breslei și eu cred cu tărie lucrul acesta.

Sursa foto: Facebook 

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor-Șef Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Algele – ingredient alimentar al viitorului?

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.