4 arome pentru o toamnă condimentată

• 4 arome pentru a-ți condimenta zilele de toamnă au fost identificate într-un studiu publicat de Taste Tomorow de la Puratos.

Odată cu căderea frunzelor și scurtarea zilelor, toamna își intră în drepturi determinând consumatorul să se îndrepte spre alimente care induc starea de confort și căldură. Anotimpul acesta va fi dominat de produse specifice de sezon, îmbogățite cu patru arome de toamnă care vor garanta succesul oricărui preparat.

1. Mix de condimente pentru dovleac

Toamna și la începutul lunilor de iarnă, magazinele de specialitate, dar și cafenelele, introduc pe rafturi și în rețetele proprii mixurile de condimente folosite pentru dovleac. Găsim aceste condimente în latte-uri, clătite, clasicele prăjituri și plăcinte cu dovleac, dar și în băuturi precum berea artizanală sau cidrul.

Date puse la dispoziție de Google din căutările online arată că vârful interesului pentru mixurile de condimente pentru dovleac începe la sfârșitul lunii august și durează până în 24 noiembrie, când se sărbătorește în USA  Ziua Recunoștinței.

4 arome pentru o toamnă condimentată

Acest mix de condimente este considerat specific pentru preparatele din dovleac pentru că inițial a fost creat pentru a da aromă prăjiturilor și plăcintelor cu dovleac. Însă a început să fie folosit și în preparate fără dovleac, devenind un trend la nivel global.

Mixul de condimente pentru dovleac conține scorțișoară, ghimbir, nucșoară, ienibahar și cuișoare. Unele variante de mixuri pot să nu conțină chiar toate condimentele enumerate, dar vor avea cel puțin trei dintre ele.

4 arome pentru o toamnă condimentată

La popularizarea mixului de condimente pentru dovleac a contribuit brandul Starbucks, care, în sezon, servește în cafenelele sale băuturi și deserturi cu amestecul de condimente. De asemenea, mărcile KitKat și Oreo  au încorporat îndrăgitul mix și în produsele lor, recunoscând astfel popularitatea acestei combinații de arome.

2. Sirop de arțar

Siropul de arțar, deși este produs primăvara, este asociat cu toamna și asta datorită faptului că merge foarte bine cu fructele specifice toamnei, precum merele, dovleacul și nucile, combinația dintre siropul dulce de arțar și nucile pecan fiind una clasică.

4 arome pentru o toamnă condimentată

Aproximativ 80% din tot siropul de arțar este produs în Canada, unde frunza de arțar chiar este simbol național. Siropul de arțar este clasificat în fruncție de culoare și se împarte în patru categorii cu arome diferite: auriu, chihlimbar, sirop închis și foarte închis la culoare.

Fiecare tip de sirop se folosește în preparate specifice. De exemplu, siropul auriu, se potrivește foarte bine cu înghețată sau iaurt, în timp ce siropul de culoarea chihlimbarului este potrivit pentru clătitele clasice sau deserturile însiropate. Pentru o aromă intensă de arțar se folosesc siropurile închise la culoare.

3. Mix de condimente Chai

„Chai“ înseamnă pur și simplu „ceai“ în hindi. Dar aici vorbim de un mix de condimente folosite pentru a prepara o băutură caldă și reconfortantă. Mixul de condimente Chai are o istorie lungă, iar rețetele variază în funcție de continent, cultură, oraș sau familie. Punctul comun îl reprezintă însă folosirea mirodeniilor puternic aromate, precum scorțișoară, cardamon, cuișoare, ghimbir și boabe de piper negru.

4 arome pentru o toamnă condimentată

În mod tradițional, mixul de condimente este amestecat în lapte și îndulcit cu zahăr sau miere. Însă, în ultima vreme, mixurile de condimente chai au început să fie folosite în produse precum pâine, prăjituri, ciocolată sau cupcakes, deserturi perfecte pentru consumatorul care vrea să se încălzească și să se răsfețe în zilele reci de toamnă. Datorită mixului de condimente, deserturile dobândesc aceleași calități reconfortante precum o ceașcă de cafea aburindă sau ca latte-ul preferat.

4. Cartofii dulci

Cartofii dulci merită cu siguranță menționați într-un articol despre arome de toamnă, mai ales datorită creșterii utilizării lor în produsele de patiserie pe bază de plante. Cartofii dulci au o textură cremoasă și o aromă dulce, ceea ce îi face potriviți nu numai pentru preparate sărate, ci și ca înlocuitori pentru anumite ingrediente în deserturi.

Cartofii dulci, care sunt bogați în fibre și vitamine, adaugă textură și hidratare în preparate, fiind folosiți pentru a reduce conținutul de grăsimi. De fapt, cartofii dulci sunt un înlocuitor excelent pentru unt sau ulei. Există delicioase rețete de pâine cu cartofi dulci, mousse de ciocolată și cupcakes, dar opțiunile sunt nelimitate când vine vorba de înlocuirea anumitor ingrediente cu cartofii dulci. Pentru efecte vizuale deosebite se pot folosi în preparate cartofii dulci de culoare mov.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Interviu cu Flavian Dobre – deserturile obișnuite devin variante premium în lumea Master Pastry Chef-ului

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.