Ziua Mondială a Pâinii 2023

• Ziua Mondială a Pâinii (World Bread Day), sărbătorită pe 16 octombrie în fiecare an, aduce în prim-plan un aliment de bază în viețile noastre – pâinea.

Pâinea a fost întotdeauna mult mai mult decât o simplă sursă de nutriție; ea reprezintă baza culturală, socială și istorică a umanității. A fost și rămâne un simbol al ospitalității și al unității familiei și comunității. De altfel, imaginea unei familii sau a unui grup de prieteni adunându-se în jurul unei mese cu pâine proaspătă este universală.

Ziua Mondială a Pâinii 2023

Ziua de 16 octombrie, declarată în 1980 Ziua Mondială a Pâinii, ne oferă oportunitatea nu numai de a celebra și aprecia acest aliment de bază, care a jucat un rol covârșitor în evoluția noastră ca umanitate și în dezvoltarea culturilor noastre, ci ne face să ne îndreptăm gândurile și către cei care trudesc să ne-o ofere zi de zi.

Ziua Mondială a Pâinii 2023

Pâinea este mult mai mult decât o bucată de aluat copt. Este un simbol al vieții, al unității și al culturii noastre. În fiecare felie de pâine se ascunde o poveste caldă, un gust autentic și o tradiție ce a unit oamenii de-a lungul secolelor. Cu recunoștință și respect, celebrăm Ziua Mondială a Pâinii atât pentru simbolismul ei profund, cât și pentru rolul său fundamental în hrana noastră cotidiană.

Ca în fiecare an, Redacția Arta Albă vă oferă câteva versuri pentru a sărbători împreună acest produs esențial al existenței noastre.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și:Panis Quadratus – un strămoș al pâinii de astăzi

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.